Előfizetői tartalom

Ütötték ma a forintot, betett neki a Fed döntése

Portfolio
A szerda esti Fed kamatdöntéskor elhangzott üzenetek jelentős dollárerősödést váltottak ki már tegnap este, de ez csütörtökön folytatódott, így az euró/dollár jegyzések két hónap után már bőven 1,20 alatt járnak. Emiatt szenvedett csütörtökön a forint, igaz jobban, mint a régió többi devizája, hiszen délután átmenetileg 356 felett is jártak a jegyzések, azaz egyhavi mélypontra bukott. A dollár/forint jegyzések még jobban meglódultak észak felé, az árfolyam a 299-es szintet is megközelítette. A forint esésében a Fed által kiváltott dollárerősödés mellett az a piaci bizonytalanság is meghúzódhat, hogy nem tudják a szereplők: jövő kedden milyen mértékben emel kamatot az MNB és hogy utána a további emelés mikor és milyen ütemű lesz.

2021. június 17. 21:11 Megosztás Tovább püfölik a forintot Nem nyugszanak a forint támadói: folyamatosan gyengül a magyar fizetőeszköz és lassan a napon belüli mélypontot is eléri. Jelenleg 355,72 forintot kell adni egy euróért, a napon belüli rekord...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés