forint bankjegy
Deviza

Éles fordulat a forintnál, kifulladt az MNB-lépés utáni szárnyalás

Portfolio
A kedden bejelentett MNB kamatemelés és az akár havonta várható további lépések jelentős forinterősödést váltottak ki kedden estig, ami szerdán délelelőtt folytatódott egészen 348-ig. Aztán kora délután éles fordulat történt, a jegyzések rövid idő alatt visszaemelkedtek 350-ig.

Éles fordulat a forintnál, kifulladt az MNB-lépés utáni szárnyalás

A forint erősödése egészen szerda kora délutánig kitartott, az euróval szembeni jegyzések 348-ig süllyedtek, itt aztán elakadt a magyar fizetőeszköz menetelése és rövid idő alatt 350-ig visszagyengült. A BUBOR jegyzések egyébként tegnaphoz képest érdemben, 6-10 bázispont körüli mértékben ugrottak (ma délelőtt tudták lereagálni a tegnap délutáni MNB-üzeneteket) és ezzel párhuzamosan a határidős kamatláb-megállapodások is tovább emelkedtek. A dollár/forint jegyzések a forint visszagyengülése miatt újra 293 körül mozognak a bankközi piacon.

Tovább kapaszkodik a forint

Szerda délelőttre 348,7-ig erősödött a forint, ez már 0,4%-kal alacsonyabb a kedd esti árfolyamnál.

Hatalmasat fordult a forint Matolcsy György szavaira, már a 350-et is áttörte

Szerda reggel 349 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,3%-os forinterősödést jelentett kedd estéhez képest. Tegnap felemás napja volt a forintnak, hiszen először az MNB kamatemelése ellenére gyengült az euróval szemben, majd amikor a jegybank vezetősége elkezdte sajtótájékoztatóját hatalmasat fordult a hangulat és meredek erősödésbe kapcsolt a magyar deviza. Ennek köszönhető, hogy újra a 350-as kulcsszintet tudja támadni a forint. Néhány hete 345 körül akadt el az erősödés, vagyis most is lehet még tér a lélektani határ áttörésére. A dollárral szemben most 293,4-nél járunk, míg az angol font 409,1 forintba kerül.

A forint versenytársai egyelőre stagnálással kezdték a napot, a lengyel zloty és a cseh korona is alig mozdult. A feltörekvő piacon a török líra 0,3%-kal erősödött a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén erősödéssel kezdett reggel.

A dollár árfolyamában kismértékű gyengülést hozott Jerome Powell Fed-elnök kedd esti kongresszusi meghallgatása, a jegybank vezetője alig változtatott a múlt heti fontosabb üzeneteken, továbbra is a gazdaság erőteljes kilábalását és a tartósan alacsony inflációt hangsúlyozta. Szerda reggel 1,1935 körül járt a jegyzés, ami minimális elmozdulást jelentett. A japán jen 0,2%-kal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font minimálisan erősödött.

Címlapkép: Getty Images

fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa
pag sziget horvatorszag
indiai mutáns koronavírus mutáció variáns
európai bizottság brüsszel eu európai unió
harry potter
bukarest
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
forint