Előfizetői tartalom

Megint falba ütközött a forint, aztán elkezdett gyengülni

Portfolio
A keddi MNB kamatemelés és további szigorításokkal kapcsolatos üzenet határozott forinterősödést váltott ki a 356 körüli szintről 350-ig az euróval szemben, amit szerdán megtartatott, csütörtök délelőtt pedig fokozni próbált a forint. A 349-es szintnél azonban ma is elakadt a magyar fizetőeszköz, és délutánra 351-ig visszagyengült az euróval szemben. Mindez azután történt, hogy az MNB ma közzétett inflációs jelentése még inkább rávilágított: az alap inflációs mutatókban láthatóromlás miatt kellett lépnie a jegybanknak és a következő hónapokban is jöhet további szigorítás.

2021. június 24. 14:39 Megosztás Megint falba ütközött a forint, aztán elkezdett gyengülni A délelőtt közzétett MNB inflációs jelenés rávilágított arra, hogy az alap inflációs mutatókban most teljesen más pályát lát a jegybanki stáb, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés