Előfizetői tartalom

Ütöttek egyet a forinton, majd kéthetes mélypontnál marad az újabb MNB-üzenet mellett is

Portfolio
A stabil kezdés után délelőtt gyors ütemben gyengült a forint, az euróval szembeni jegyzések 354 fölé ugrottak, ami kéthetes forintmélypontot jelentett, majd a nap hátralévő részében amellett sem tudott érdemben újra erősödni, hogy ma is megígérte az MNB alelnöke: folyamatos kamatemelési lépésekkel leszorítják az inflációt a célhoz. Ezt egy olyan sajtótájékoztatón mondta, amelyen bejelentették a jegybank új, zöld fókuszú monetáris politikai lépéseit, amelyek 200-200 milliárd forintnyi forrást pumpálnak majd a gazdaságba. Előtte váratlanul közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György jegybankelnök, amelyen szintén szóba került az árstabilitás fontossága. A forint következő napokbeli mozgását a csütörtök reggel érkező júniusi inflációs adat határozhatja meg, a szakértők előzetesen az áremelkedés enyhülésére számítanak.

2021. július 06. 17:16 Megosztás Ütöttek egyet a forinton, majd gyenge szinten maradt az újabb MNB-üzenet mellett is A forint délelőtt 9 és 11 óra között gyors ütemben bő 2 egységet esett az euróval szemben, miközben a régiós devizáknál nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés