Előfizetői tartalom

Ütöttek egyet a forinton, majd kéthetes mélypontnál marad az újabb MNB-üzenet mellett is

Portfolio
A stabil kezdés után délelőtt gyors ütemben gyengült a forint, az euróval szembeni jegyzések 354 fölé ugrottak, ami kéthetes forintmélypontot jelentett, majd a nap hátralévő részében amellett sem tudott érdemben újra erősödni, hogy ma is megígérte az MNB alelnöke: folyamatos kamatemelési lépésekkel leszorítják az inflációt a célhoz. Ezt egy olyan sajtótájékoztatón mondta, amelyen bejelentették a jegybank új, zöld fókuszú monetáris politikai lépéseit, amelyek 200-200 milliárd forintnyi forrást pumpálnak majd a gazdaságba. Előtte váratlanul közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György jegybankelnök, amelyen szintén szóba került az árstabilitás fontossága. A forint következő napokbeli mozgását a csütörtök reggel érkező júniusi inflációs adat határozhatja meg, a szakértők előzetesen az áremelkedés enyhülésére számítanak.

2021. július 06. 17:16 Ütöttek egyet a forinton, majd gyenge szinten maradt az újabb MNB-üzenet mellett is A forint délelőtt 9 és 11 óra között gyors ütemben bő 2 egységet esett az euróval szemben, miközben a régiós devizáknál nem voltak ilyen intenzív mozgások. A nap további...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái