árfolyam chart befektetés dow jones
Deviza

Megállt hathetes csúcsán a forint

Portfolio
Hathetes csúcson, kissé a 350-es szint alatt, kezdett hétfő reggel a forint az euróval szemben, aztán hirtelen gyengülni kezdett, de újra visszaerősödött a kerek szintig. A nap további részében is a 350-es szint közvetlen közelében ragadt a forint a vegyesre sikeredett eurózónás beszerzésimenedzser-index adatok mellett.

Megállt hathetes csúcsán a forint

A reggeli-délelőtti bankközi piaci csapkodás után ma nap tovbábbi részében viszonylagos stabilitás mutatkozott a forint euróval szembeni árfolyamában: a jegyzések lényegében a kerek 350-es szinthez tapadtak, +/- 30 filléres sávban ingadoztak. A dollár közben kicsit gyengült, így a dollár/forint jegyzések 298,5-ig ereszkedtek.

Továbbra is jó állapotban az eurózóna gazdasága

Augusztusban az elemzői várakozásoknak megfelelően, bőven a növekedési tartományban alakultak a beszerzésimenedzser-indexek az eurózónában - derül ki az IHS Markit friss közléséből.

Tovább a cikkhez

Hathetes csúcsánál rángatják a forintot

Az elmúlt hetek fokozatos forinterősödése oda vezetett ma reggelre, hogy kissé a 350-es szint alá jutott a forint euróval szembeni árfolyama, de itt egy hirtelen forintesés mutatkozott 351-ig, aztán 350,2 körül mozgott tovább az árfolyam.

Amennyiben tovább tudna erősödni az árfolyam, a 348-as, majd a 345,5 körüli támaszokra kell figyelni.

Az euró 1,17 fölé visszaerősödött hétfő hajnalban a dollárral szemben, így a dollár kis gyengülése miatt a forint a dollárral szemben 299-nél hullámoznak a jegyzések.

Az e heti makronaptárunk szerint ma az uniós bmi-adatok lesznek fontosak, a német és a francia adat már meg is jelent, aztán kedden az MNB kamatdöntése, majd csütörtöktől a Fed konferenciája érdemel nagy figyelmet. Utóbbi során pénteken délután 4-kor beszél majd Jerome Powell Fed-elnök, aki az eszközvásárlási program leállításának időzítéséről is tehet jelzést, így kiemelt jelentőségű esemény piaci szempontból is.

Címlapkép forrása: Getty Images

Vegyes teljesítményt mutat a német gazdaság augusztusban

Vegyes képet mutattak a német beszerzésimenedzser-indexek. Mindhárom index 60 pont felett állt, de az elemzői várakozásokhoz és az előző hónaphoz képest már eltérő képet látunk.

Tovább a cikkhez

Lassul a francia gazdaság kilábalása

Az IHS Markit közzétette a friss beszerzésimenedzser-indexeket Franciaországra vonatkozóan. Mindhárom index alacsonyabban állt augusztusban, mint júliusban, a szolgáltató szektor indexe a várakozásokhoz képest kis csalódást okozott.

Tovább a cikkhez

Most még jöhet egy újabb dobás, aztán szeptemberben lehet izgalmas az MNB döntése

Kedden várhatóan újabb 30 bázisponttal 1,5%-ra emeli majd az alapkamatot az MNB Monetáris Tanácsa – jósolják a Portfolio által megkérdezett szakemberek. A lépést mostanra gyakorlatilag beárazhatta a piac, hiszen a jegybank már utalt rá, hogy hasonló ütemben folytatódhat a szigorítás, mint eddig. Kérdés, hogy az addig beérkező adatok és a friss előrejelzések függvényében szeptemberben hogyan módosulhat majd a kamatemelési ciklus.

Tovább a cikkhez

Összeülnek a jegybankárok, minden szem a Fedre szegeződik

A héten a Fed szokásos éves konferenciájára figyelnek elsősorban a befektetők, a jegybankárok Jackson Hole-ban ülnek össze, ahogy minden évben. Ráadásul most aktualitása is van az eseménynek, hiszen hónapok óta a szigorításra próbálja felkészíteni a piacot a jegybank. Közben itthon kamatdöntő ülést tart az MNB Monetáris Tanácsa, de az jóval kevésbé lehet izgalmas.

Tovább a cikkhez
trader23
bull
Laptop
cramer
felhő technológia
evergr
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
forint bankjegy