FONTOS Koronavírus Magyarországon: megérkeztek a hétvége adatai
 
Előfizetői tartalom

Kéthavi csúcsra ugrott a forint az MNB nagy bejelentése hatására

Portfolio
A délelőtti kereskedésben átmenetileg 349-ig, kéthavi csúcsra erősödött a forint, de még az MNB vártnak megfelelő, 30 bázispontos kamatemelésének bejelentése előtt visszagyengült. Aztán a 3-kor közzétett jegybanki közlemény hatására még nagyobbat ugrott a forint, 349 alá bukott az euró, ugyanis a jegybank lényegében bejelentette a hatalmasra, közel 3000 milliárd forintosra hízott eszközvásárlási programjának fokozatos leállítási tervét, ami meglephette a piacot. Ezzel párhuzamosan, ellentétes monetáris politikai hatású lépésként azt is bejelentette, hogy 400 milliárddal 1550 milliárdra emeli a vállalati kötvénykibocsátásokat megfinanszírozó NKP vásárlási keretét.

2021. augusztus 24. 17:01 348-ig erősödött a forint Még tovább erősödött a forint a késő délutáni kereskedésben: az euróval szembeni jegyzések 348-ig jutottak, azaz a kéthónapos csúcsra értek. Itt 348-nál van egy technikai támasz szint, ha azon is átmegy majd a forint, akkor...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái