Előfizetői tartalom

Kéthavi csúcsra ugrott a forint az MNB nagy bejelentése hatására

Portfolio
A délelőtti kereskedésben átmenetileg 349-ig, kéthavi csúcsra erősödött a forint, de még az MNB vártnak megfelelő, 30 bázispontos kamatemelésének bejelentése előtt visszagyengült. Aztán a 3-kor közzétett jegybanki közlemény hatására még nagyobbat ugrott a forint, 349 alá bukott az euró, ugyanis a jegybank lényegében bejelentette a hatalmasra, közel 3000 milliárd forintosra hízott eszközvásárlási programjának fokozatos leállítási tervét, ami meglephette a piacot. Ezzel párhuzamosan, ellentétes monetáris politikai hatású lépésként azt is bejelentette, hogy 400 milliárddal 1550 milliárdra emeli a vállalati kötvénykibocsátásokat megfinanszírozó NKP vásárlási keretét.

2021. augusztus 24. 17:01 Megosztás 348-ig erősödött a forint Még tovább erősödött a forint a késő délutáni kereskedésben: az euróval szembeni jegyzések 348-ig jutottak, azaz a kéthónapos csúcsra értek. Itt 348-nál van egy technikai támasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés