Előfizetői tartalom

Megint kezd holtpontra jutni a forint – Mi mozdíthatja ki innen?

Portfolio
Az utóbbi napokban ismét nyugvópontra jutott a forint árfolyama, a magyar deviza még az augusztus végi újabb kamatemelés és a jegybanki QE-program leállításának bejelentése után törte át a 350-es lélektani határt. Azóta viszont nem tud tovább kapaszkodni, és egyelőre nem is látni, mi mozdíthatná ki az árfolyamot a jelenlegi szintről, elsősorban a nemzetközi hírek mozgathatják a következő napokban.

Szerda reggel 348,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos erősödést jelentett tegnaphoz képest a magyar deviza szempontjából. A jelek szerint a 347-348-as tartományban elakadt a forint erősödése, egyelőre nem tud innen tovább menni, kérdés, mi lehet majd az az impulzus, ami kimozdítja a magyar devizát a holtpontról. Elsősorban a nemzetközi hírekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés