FONTOS Koronavírus Magyarországon: itt vannak a kedd reggeli adatok
forint bankjegy
Deviza

Erősödéssel próbálkozik a forint

Portfolio
Hosszabb ideig 350 alatt oldalazott a forint az euróval szemben, azonban az elmúlt napokban már úgy tűnt, nincs további szufla benne az erősödésre. Sőt, kedden már inkább a gyengülés felé mozdult el a magyar deviza, szerdán pedig az inflációs adat után egyértelműen gyengült, áttörve a 350-es szintet is.

Erősödéssel próbálkozik a forint

A délutáni órákban erősödött a forint, a 350,50-es szintekről 349 közelébe, majd e körül ingadozott az árfolyam.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nincs megállás

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Délután sem sikerült javítania a forintnak a vezető devizákkal szemben, sőt, további gyengülésen ment keresztül. Az euró/forint kurzus 350,6-os szinten van, ami 0,6%-os esésnek felel meg napon belül.

Esik a forint

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Délelőtt gyengült a forint a vezető devizákkal szemben, az euró ellenében 0,4%-os az esés mértéke, ami jelzi, hogy a befektetők összességében nem igazán örülnek a várt feletti inflációs adatnak, miközben a nemzetközi hangulat is kissé romlott. Az elemzők szerint az MNB-nek elszánttan tovább kell szigorítania a monetáris kondíciókon, hogy visszaszorítsa a pénzromlást, a forint esése mindeközben azt a befektetői bizonytalanságot jelzi, hogy vajon az MNB valóban meg is teszi-e ezt a következő hónapokban, vagy érdemben visszavesz a szigorítási ütemből. Röviddel 11 óra előtt újra a 350-es szintet karcolja az euró/forint kurzus.

Megszólaltak az elemzők a meglepő magyar inflációs adat után

Meglepte az elemzőket, hogy az előző hónaphoz képest gyorsult az infláció Magyarországon. Drágul az éttermi szolgáltatás, 2009 óta nem látott áremelkedés van a tartós fogyasztási cikkeknél, és még a forint erősödése sem tudja fékezni a folyamatokat. Véleményük szerint a Magyar Nemzeti Bank folytathatja a kamatemelési ciklust, hogy megfékezze az árak gyors emelkedését, hiszen a mai inflációs adat a jegybankot is meglepte.

Tovább a cikkhez

Az MNB mutatói szerint is gyorsult az infláció Magyarországon

Az MNB augusztusi inflációs alapmutatói lekövették a hivatalos inflációs adat, a fogyasztói árindex meglepő mértékű emelkedését. A júliusi csökkenés után újra emelkedett a keresletérzékeny termékek áremelkedési üteme, illetve június után újra 17 éves csúcsára szökött a ritkán változó árú termékek drágulása.

Tovább a cikkhez

Alig rezdült a forint

A KSh a vártnál magasabb, 4,9%-os augusztusi inflációról számolt be, amire alig reagált a forint árfolyama. Most 348,75 körül jár az euró jegyzése, ami 0,1 százalékkal magasabb a kedd estinél. A dollár 294,5 forintba, míg az angol font 405,4 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kellemetlen meglepetés: újra küszöbön az 5 százalékos infláció Magyarországon

Az előzetesen várt 4,7%-nál magasabb, 4,9% volt augusztusban az éves infláció Magyarországon – közölte a KSH szerda reggel. A szakértők szerint a következő hónapokban további emelkedés jöhet, az év végéig még bőven 5 százalék fölé kúszhat az áremelkedés üteme.

Tovább a cikkhez

Kezd elbizonytalanodni a forint – Megvolt a piac alja?

Szerda reggel 348,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából keddhez képest. Ezzel egyre egyértelműbben látszik, hogy fogy a tér lefelé, nincs komolyabb erő a forintban. Így könnyen lehet, hogy egy ideig a hét elején látott 347 alatti árfolyam jelenti majd a piac alját. Ezen a képen persze rögtön változtathat a reggel kilenckor érkező inflációs adat, mely a jegybank szeptemberi döntése szempontjából is meghatározó lehet. A dollárral szemben most 294,9 körül járunk, míg az angol font 405,7 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona stagnálással kezdte a napot, miközben a feltörekvő piacon a török líra fél százalékkal gyengült a dollár ellenében, a dél-afrikai rand pedig minimális visszaeséssel nyitott.

Az euró-dollár árfolyamban továbbra sincs komoly mozgás, 1,18 felett jár a jegyzés, a befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak az EKB holnapi kamatdöntő ülése előtt. A japán jen ma reggel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, az angol font pedig 0,2%-os visszaeséssel kezdett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

Laptop
cramer
felhő technológia
evergr
aegon2
medi hemp kendertea
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
forint bankjegy