forint
Deviza

Újabb fordulat a forint piacán, már ismét 350 alatt az euró

Portfolio
A stabil kezdés után pénteken reggel erősödni próbált a forint, az euró jegyzései 350-ig süllyedtek, de itt hirtelen irányt váltott az árfolyam és rövid idő alatt 351 fölé ugrottak a jegyzések. Aztán a délutáni kereskedésben újabb hirtelen irányváltás történt, ezúttal az erősödése irányába és így az euró jegyzései visszasüllyedtek a 350 alatti tartományba.

Újabb fordulat a forint piacán, már ismét 350 alatt az euró

Konkrét hír nélkül a péntek délutáni kereskedésben meglódult a forint és előbb 350-ig, aztán az alá erősödött az euróval szemben. A jegyzések az imént 349,7-nél jártak, a dolláré pedig 295,5-nél. A jelek szerint tehát a 351-351,5 körüli ellenállási zónában ismét elakadt a forint gyengülési hulláma, így az inkább pszichológiai szempontból lényeges kerek 350-es szint alá tudott visszajutni az euróval szemben.

Megint ütöttek egyet a forinton, távolabb kerültünk a 350-es eurótól

Különösebb hír/bejelentés nélkül 350 közeléből hirtelen esni kezdett a forint a délelőtti kereskedésben és a jegyzések 351,2-ig ugrottak. Tegnap már járt 351,5-nél az árfolyam, az tehát fontos szint, ha afölé mennénk, akkor egyre inkább úgy tűnne, hogy egy forintgyengülési trend indult el a 347-es régióból, ahol hétfőn járt utoljára az árfolyam. Az elmúlt napokat elnézve ez már a sokadi ilyen hirtelen forintgyengülési hullám, ami mindenképpen figyelemre méltó.

350 felett ragadt a forint az utóbbi napok gyengülése után

A forint 350,7 körül járt péntek reggel az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. Az utóbbi napokban gyengült vissza 350 fölé a magyar deviza, a hírek szerint a negyedév végéhez közeledve ismét az eurólikviditás hiánya, illetve az ezzel kapcsolatos kockázatok okoznak fennakadásokat a piacon. A hírek szerint az MNB már a héten jelezte informálisan a piacnak, hogy szeptember végén kész ismét biztosítani a szükséges eurólikviditást swapokon keresztül. Vagyis néhány héten belül nem csak a jegybank kamatdöntése, hanem ezek a swaptenderek is okozhatnak izgalmakat a befektetők számára. A dollárral szemben most 296,5-nél járunk, míg az angol font 410,5 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a hét utolsó munkanapját. A feltörekvő piacon pedig a török líra minimális gyengüléssel, a dél-afrikai rand pedig 0,2%-os erősödéssel kezdett a dollárral szemben.

Az euró-dollár árfolyamban a tegnapi EKB-döntés sem hozott igazi áttörést annak ellenére sem, hogy a jegybank bejelentette az eszközvásárlások fokozatos leállítását. Most ismét a Fed térfelén pattog a labda, szeptember 22-én az amerikai jegybank kommunikációjára figyel elsősorban a piac. A Fed eddig kitartott amellett, hogy az infláció emelkedése csak átmeneti, ezért nem kell reagálniuk rá, ugyanakkor a nyilatkozatok alapján kezd kialakulni törés a Nyíltpiaci Bizottságon belül, a szavazó tagok egy része már a QE-program leállításán gondolkodna. A japán jen 0,2%-kal gyengült ma reggelre a dollárral szemben, míg az angol font egyelőre stagnál.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

Az ideális munkahely megtalálásban sokat segíthetnek a cégek által szervezett karriernapok.
nap
revolut shutter
tokió japán

Kiszámoló Hitelminősítés

Néhány napos hír, hogy a Moody’s feljebb sorolta Magyarország államadósságának az úgynevezett osztályozását....

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Közép- és hosszútávú kép
forint