akkkotvenyallampapirsajat-20170320
Deviza

Máris elindult a magyar dollárkötvények kibocsátása!

Portfolio
Kedden délelőtt megadták az indikatív árjegyzési szintet a 10 és 30 éves magyar dollárkötvények kibocsátásához, azaz elindult a papírok kibocsátási folyamata – közölte az IFR News a Refinitiv oldalán. Az eurókötvény(ek) kibocsátása szerdán várható.

Az Államadósság Kezelő Központ hétfőn jócskán módosította az idei évre vonatkozó adósságfinanszírozási tervét: és ennek keretében legfeljebb 4,5 milliárd eurónyi többlet nemzetközi devizakötvényt bocsáthat ki.

Ezek nyomán tegnap az is kiderült, hogy két befektetői videókonferenciát is tartott tegnap az ÁKK európai és ázsiai, illetve amerikai befektetői köröknek, hogy felvázolja a forrásbevonás hátterét és felmérje a potenciális érdeklődést.

Tegnap az is kiderült, hogy az adósságkezelő benchmark méretű dollár- és euróalapú papírokat fog rövidesen kibocsátani. Mindez a jelek szerint már ma, kedden el is indult, hiszen

megvan az indikatív árszint a 10 és 30 éves dollárkötvényhez: előbbit a 10 éves amerikai referencia államkötvény hozama felett 130 bázispontos, utóbbit a 30 éves papír hozama felett 180 bázispontos felár körül kínálják

és ezek mellett gyűjtik a könyvben az ajánlatokat.

Mivel a 10 éves amerikai államkötvény hozama jelenleg 1,34% körül mozog, így a 130 bázispontos felár azt jelenti, hogy 2,64% körüli éves kamat mellett vonna be forrást a magyar állam (ha a felár nem szűkül a jegyzési folyamat során). A 30 éves amerikai kötvény hozama jelenleg 1,92% körül mozog, így ehhez képest a 180 bázispontos felár 3,72% körüli éves magyar forrásbevonási költséget jelentene.

Az IFR News azt írja, hogy a dollár alapú papírok árazása már ma várható, azaz az ajánlati könyv alakulása függvényében már a ma délutáni/kora esti órákban lezárhatják a folyamatot és megtörténik a végleges pénzügyi kondíciók megállapítása, az eurós papír(ok)nál a könyvépítés és az árazás a szerdai napon várható. Az eurós forrásbevonásnál egyelőre nem tudni, hogy egyetlen futamidő mellett vonunk-e be forrást, vagy kettő mellett (a tegnapi piaci információk szerint 7 és/vagy 20 éves papírt tervezünk kibocsátani).

Címlapkép forrása: Portfolio, az ÁKK épülete Budapesten

balaton strand hőség
fodrász koronavírus
kórház beteg ágy covid koronavírus

Holdblog Kihaló iparágak?

Az ábrához hozzátehetjük, hogy azért az e-könyveket mégis csak könnyebb megosztani másokkal. Emlékezhetünk...

Holdblog Munka - Munka nélkül?

Lassan százmilliók döntenek úgy, hogy inkább a család jelentette örömök sokasítását, vagy például a távoli...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
forint bankjegy getty stock