forint
Deviza

Megint elakadt a forint menetelése

Portfolio
A hétfő délelőtti magyar pénzügyi bejelentése (ÁKK, MNB) erősíteni tudták a forintot, kora estére 349-ig süllyedt az euró, de ott megint elakadt a menetelése, mert hirtelen 350 fölé lökték az árfolyamot és kedd délelőtt is a kerek szint körül hullámzik az árfolyam.

Az EU-források kérdéses megérkezése és jövő évi adósságtételek előfinanszírozása miatt jócskán megnövelte idei évi devizakötvény-kibocsátási célját az Államadósság Kezelő Központ, ami a forintalapú kötvénypiac várható tehermentesítése miatt vonzó lehet a külföldi befektetőknek, ez hozzájárulhatott a forint tegnapi erősödéséhez. Ezután érkezett a hír, hogy az MNB a swappiaci feszültségek csillapítására újabb forintlikviditást szűkítő tendert tart, ez pedig szintén erősíthette a forintot és ezek mentén délutánra 349-ig jutott az euróval szemben, de ott hirtelen elakadt a menetelése és visszaugrottak a jegyzések 350,5-ig. Ezután ma reggel-délelőtt a 350-es szint közvetlen közelében jár a kereskedés.

Amint az alábbi ábrán berajzoltuk, egy emelkedő trendvonalat lehet húzni a forint elmúlt hetekbeli mozgására az euróval szemben, (magasabb mélypont) és mindez arra utal, hogy ha megint próbálkozna is a forint az erősödéssel, a 347-348 körüli régió egyre erősebb támasznak tűnik.

A dollár tegnap délután óta újra gyengült kicsit, az euróval szembeni jegyzések 1,1780-ról 1,1820-ig visszaemelkedtek, így a dollár/forint jegyzések 296-ig süllyedtek a bankközi piacon. Ma délután a friss amerikai inflációs adatra lesz érdemes figyelni fél 3-kor, az megmozgathatja a dollár árfolyamát a Fed-del kapcsolatos várakozások miatt és ez a nemzetközi devizapiacokra is kihathat.

Címlapkép forrása: Getty Images

amerikaitozsdeshutterstock
bull
gázvezeték északi áramlat 2
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
műhold
natanz atomlétesítmény irán
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam