Előfizetői tartalom

Látványos fordulat a forint piacán, most már erősödik

Portfolio
Az elmúlt napok folyamatos gyengülése után csütörtök reggel csak egy átmeneti erősödésre futottak a forintnak, aztán tovább esett és kora délutánra 361 felett új kéthavi mélypontra bukott az euróval, 312-nél pedig 11 havi mélypontra a dollárral szemben. A negyedév utolsó kereskedési napjain swappiaci okok miatt egyébként is sérülékenyebb a forint, de a borongós külpiaci hangulat és a vártnál visszafogottabb MNB kamatemelés is rátett erre egy lapáttal. Augusztusi remek teljesítmény után tehát a forint szeptemberben kifejezetten rosszul teljesített: a csütörtöki kereskedés mélypontján több, mint 3,5%-os mínuszban járt az euróval és 5,5%-os esésben a dollárral szemben az augusztusi záróárhoz képest. A csütörtöki kereskedés második felében aztán a hat napja folyamatos forintesés első fordulatának jelei kezdtek kibontakozni.

2021. szeptember 30. 17:25 Megosztás Jókora erősödés a hónap végén a forintnál A hónap utolsó kereskedési napjának végéhez közeleve jókora forinterősödést látunk, hiszen az euró jegyzése 358,8-ig bukott, miközben az amerikai részvénypiacon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés