forint bankjegy
Deviza

Nem kímélik a forintot: közel a 365-ös szint

Portfolio
Szeptember elején még csak 347 forintot kellett fizetni egy euróért a bankközi piacon, azóta szinte töretlen a hazai fizetőeszköz gyengülése. Tegnap már 365 fölé szúrt az árfolyam, ezzel másfél hónap alatt 5%-os az értékvesztése. Ma reggel sem tört meg a gyengülő trend, a 364 feletti árfolyam azt jelenti, hogy a forint jóval gyengébben kezdte a pénteki napot, mint a csütörtököt. A piacnyitás utáni órákban viszont enyhe erősödést mutat, és 364 alá került az árfolyam, és a nap során eddig végig erősödésben volt. A délutáni órákra viszont már ismét közel került a tegnapi szintjéhez, estére pedig karnyújtásnyira került a 365-ös szint.

Péntek este is gyengül a forint

A péntek esti órákban tovább gyengült a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, így karnyújtásnyi távolságra került a 365-ös szint, jelenleg a jegyzés 364,7 közelében tartózkodik. A dollár szembeni jegyzés 313,5 felett jár, míg egy angol fontért közel 431 forintot kérnek a bankközi devizapiacon a hét utolsó munkanapján.

eurhuf1022

Elfogyott a lendület

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ismét átlépte a forint a 364-es szintet az euróval szemben, a délután folyamán fokozatosan fogyott az ereje, de még mindig enyhe erősödést mutat az euróval szemben. A régiós devizák gyengülőben, azaz a forint még mindig kissé felülteljesít napon belül, de már látványosan szűkül az olló.

Erősödésbe kezdett a forint

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A reggeli stagnálás után most épp erősödik a forint az euróval szemben, egy euró 363 forint 60 fillérbe kerül, ez 0,2%-os erősödést jelent. A régiós devizák nem mozdultak érdemben a tegnapi zárószintről, így a forint kissé felülteljesít (a forint az egész hónapban alulteljesítő volt a régiós devizákhoz képest, a kedvezőtlen nemzetközi hangulat a magyar devizának fájt leginkább).

Gyenge szintről indítja a napot a forint

Tegnap este 365,5-ön is járt az euró jegyzése a forinttal szemben, ami március óta nem látott mélypontot jelent a hazai fizetőeszköz esetében. Reggelre ehhez képest erősebb szintre ért a kurzus, de így is 364 felett indul a bankközi piac.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint gyengélkedésének külföldi és hazai okairól itt írtunk részletesebben:

Ma különösebben nagy jelentőségű gazdasági adatok nem mozgatják a forint árfolyamát. Új magyar költségvetési számokat ismerhetünk meg, ám ezek nem szokták megmozgatni a kurzust. Amennyiben meglepetést okoznak, akkor az európai beszerzésimenedzser-indexek az euró megmozgatásán keresztül hozhatnak forintpiaci hatást.

Címlapkép: Getty Images

szombathely
Budapesti Értéktőzsde
kovács tamás otp egészségpénztár
Paks II. godor helyszin
iskolagyerekek

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Online előadás
Hosszú távú befektetési módszerek, portfólióépítés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
forint készpénz bankjegy