Előfizetői tartalom

Ütik tovább a forintot, a líra rekord mélyponton a dollárral szemben

Portfolio
Egy halvány erősödés után már a délelőtti kereskedésben jókora gyengülést szenvedett el a forint, csaknem 367-ig esett az euróval szemben, aztán egy délutáni erősödési kísérlet után estére tovább ütötték a forintot és 367 felett új nyolchavi mélypontra bukott. Mindez azt jelenti, hogy heti mélyponton zár a magyar fizetőeszköz és egyúttal bő két egységnyi távolságra a mindenkori történelmi mélypontjától. Mindez rossz ómen a jövő keddi MNB kamatdöntés előtt, és arra utal, hogy a piac nagyon bizonytalan abban: hathatós kamatemelést hajt-e végre a jegybank, hasonlóan a régiós jegybankokhoz, vagy sem.

2021. november 12. 21:37 Rekord mélyponton a török líra a dollárral szemben Rekord alacsony szintre, 10-re gyengült a dollárral szemben pénteken a török líra – írja a Reuters. Sosem látott szintre gyengült a líra a dollárral szemben, ami tükrözi a befektetők aggodalmát a monetáris...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái