Előfizetői tartalom

Történelmi mélypontja közelében a forint az MNB nagy döntése előtt, még tovább ugrott a dollár

Portfolio
Heti mélyponton, 367 felett zárt a forint az euróval szemben múlt pénteken, hétfőn pedig csak kissé tudott erősödni: estig a jegyzések a 366-os szintig ereszkedtek vissza. A piac feszülten várja, hogy a régiós jegybankok agresszív kamatemelései után mit lép az MNB kedden, milyen mértékű kamatemelést hajt végre. Minderre készülve hétfőn jelentős hozamemelkedés volt az állampapírok másodpiacán, a 3 hónapos papír árfolyama 32 bázisponttal 2,13%-ra ugrott az 1,8%-os jegybanki alapkamat mellett, így tehát a piac az eddigi 15 bázispontosnál intenzívebb emelésre készül. Közben hétfő este még tovább erősödött a dollár a nemzetközi piacokon, így vele szemben a forint új másfél éves mélypontra bukott.

2021. november 15. 21:24 Megosztás Tovább húzták a dollárt, új mélyponton vele szemben a forint A forint nem tudott szépíteni az esti kereskedés során sem az euróval szemben: a jegyzések 366-nál ragadtak. Közben a dollár még tovább erősödött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés