forint bankjegy
Deviza

Kapaszkodna vissza a forint - Itt a lejtő alja?

Portfolio
Hétfő estére sem csillapodott a forint gyengülése, így ma reggel is 370 felett kezdi a napot az euróval szemben, a reggeli órákban pedig tovább gyengült, és már a 371-et is átvitte. A magyar deviza tegnap új történelmi mélypontra esett, és már ma is megvolt az új mélypont.

Stabilizálódunk 370 körül

Úgy néz ki, megtorpant a forint erősödése. A magyar fizetőeszköz 370 körül áll nagyjából két órája, jelenleg 370,3 forintot kell adni egy euróért.

370 alatt

Ma este háromnegyed hat körül benézett 370 alá a forint: jelenleg 369,86 forintot kell adni egy euróért cserébe. Egy ideig 369,77 is volt, ez napon belüli csúcs.

Már 372-nél

Délutánra 372-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez már fél százalékkal volt magasabb a hétfő esti szintnél.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Újabb mélypont

Kora délután is 371,8-nál jár a forint az euróval szemben, ez újabb történelmi mélypontot jelent a magyar deviza szempontjából. Ebben a piaci környezetben az MNB szinte biztosan tovább emeli majd az irányadó kamatot csütörtökön, csak annak mértéke kérdéses.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Gyakorlatilag szabadesésben a török líra – Hol lesz a szakadék alja?

Kedden tovább zuhant a török líra a dollárral szemben, már bőven 12 felett jár az árfolyam, miközben még két hete is rémálomnak tűnt a 10-es szint áttörése. A mai zuhanás is Erdogan elnök tegnapi szavaihoz kapcsolódik, a politikus megvédte az alacsony kamatokra épülő gazdaságpolitikát, ami további kamatcsökkentéseket vetít előre.

Tovább a cikkhez

371,75

Már 371,75-nél is járt a jegyzés az elmúlt percekben:

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

371,2 felett az EURHUF jegyzése

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Továbbra sincs enyhülés a forintban, már átvitte a 371-et az imént. Egy euró már 371 forint 40 fillért ér, ami 0,33%-os leértékelődést és új történelmi mélypontot jelent. Egyelőre nem látszik, mi fogja megállítani a forint gyengülését.

Hajszálra új történelmi mélypontjától indítja a napot a forint – 370 felett az euró

Kedd reggel 370,35 körül járt a forint az euróval szemben azt követően, hogy hétfőn története során először törte át a 370-es lélektani határt a jegyzés. A jelenlegi csúcs 370,74, melyet este állított fel a forint, a jelek szerint egyelőre innen nem tud magára találni a deviza. Egyszerre több dolog sújtja a forintot, a dollár erősödése mellett az általános feltörekvő piaci hangulatromlás, illetve az egyre rosszabb gazdasági fundamentumok aggasztják a befektetőket. A dollárral szemben most 329-nél járunk, míg azangol font 441 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,25%-os gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona 0,1 százalékos visszaeséssel indított. A feltörekvő piacon gyakorlatilag szabadesésben van a török líra, a 11,88-as dollár-líra árfolyam 4,2%-os zuhanást jelent még tegnaphoz képest is. Hétfőn Erdogan török elnök szavai után kezdett ismét gyengülni a líra, a politikus megvédte eddigi gazdaságpolitikáját és kiállt az alacsony kamatok mellett.

Ahogy említettük a dollár erősödése is keresztbe tesz a forintnak, az amerikai deviza már 1,125 körül jár az euróval szemben. Ez egyelőre 0,1 százalékos korrekciót jelent tegnaphoz képest, hosszabb távon azonban a dollár jelentős erősödéséről beszélhetünk. A japán jen minimális erősödéssel kezdett a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

elektromos autó töltő
aram_energia
who getty stock
astrazeneca-sarah-gilbert-vilagjarvany-halalosabb-covid-19-omikron-varians
bux
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Állítsd a valószínűségeket a saját oldaladra!
forint bankjegy