forint készpénz bankjegy
Deviza

Nem tud leállni a forint, már 362-nél az euró

Portfolio
Egyértelműen erősödéssel kezdte az évet a forint, kedden annyira belejött, hogy több mint egy százalékot javított. A magyar deviza ma akár folytathatja is a javulást, holnap pedig az MNB újabb kamatdöntésére figyelnek a befektetők.

Ma is erősödik tovább a forint

Szerda délelőttre 362-ig erősödött a forint az euróval szemben, ez további 0,2%-os javulást jelent keddhez képest. A régióban felemás a hangulat, a cseh korona hasonló erősödést mutat, a lengyel zloty viszont gyengül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Rég látott jó erőben a forint – Meddig tarthat az év eleji szárnyalás?

Szerda reggel 362,6-nál indítja a napot a forint az euróval szemben, ez egyelőre minimális elmozdulást jelent a tegnap esti szinthez képest. Kedden viszont több mint egy százalékot tudott javítani a magyar deviza, így egy hónapja nem látott szintre esett az euró jegyzése. Hétfő reggel még 370 közelében is járt az árfolyam, vagyis eddig egyértelműen az erősödésről szól a 2022-es év a forint számára. A közel 2%-os erősödéssel ráadásul egyértelműen felülteljesítő a magyar deviza, a jelek szerint az év eleji pozíciófelvételek egyértelműen kedveznek a forintnak. Holnap jön az MNB immár szokásos egyhetes betéti tendere, melyen a jegybank dönt az irányadó kamatról. Látva a forint erősödését elképzelhető, hogy szünetet tartanak vagy tovább csökkentik a szigorítás ütemét. A dollárral szemben most 320,87-nél járunk, míg az angol font 434,2 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is erősödéssel kezdték az évet, azonban ennek mértéke jóval kisebb, mint a magyar deviza esetében. Ráadásul Varsóban kedden újabb 50 bázispontos kamatemelést jelentett be a jegybank, a vártnak megfelelő lépés azonban alig látszott meg a zloty árfolyamán. A feltörekvő piacon az utóbbi hónapokban a török lírától szokhattunk meg nagyobb kilengéseket, ma reggel egyelőre csendesnek tűnik a kereskedés, minimális elmozdulást mutat a dollárral szemben.

A dollár egyelőre az 1,13-as szinttel birkózik az euróval szemben, az év elején nem látszik egyértelmű irány. Ma reggel 1,1298 körül jár a jegyzés, ami épp 0,1 százalékos dollárgyengülést jelent tegnap estéhez képest. A japán jen és az angol font is minimális erősödést mutatnak az amerikai devizával szemben.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

bear_1
kormányülés orbán viktor
amerikai-egyesult-allamok-ukrajna
omikron
tedrosz-adhanom-gebrejeszusz-who

Holdblog Netflix összeomlás

Az idei év talán legtöbb befektetőt megmozgató kérdése, hogy az amerikai technológiai részvények még meddig teljesíthetik...

2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hogyan teljesítenek a főbb részvénypiacok?
forint bankjegy