Előfizetői tartalom

Folytatódik a forint szárnyalása, 360 alatt is járt az euró

Portfolio
Negyedik napja kitartóan erősödik a forint, sőt gyakorlatilag szárnyal, hiszen 10 egységgel erősödött az új évben az euróval szemben és a csütörtök délutáni kereskedésben 360 alatti euróárfolyamot is láttunk. Bár ma az MNB nem emelte tovább az egyhetes betéti rátát, de a 4%-os kamat bizonyára segíti a forint erősödését, és az újév eleji pozíciófelvételek is hozzájárulhattak ehhez. Így a mai forint mozgást elnézve "hiába" küldött a Fed meglepően szigorú hangvételű üzeneteket a világnak a saját monetáris politikai terveiről, ez most nem tántorította el a forintot az erősödés folytatásától.

2022. január 06. 16:39 Megosztás Az MNB elfogadott minden ajánlatot az egyhetes betéti tenderen Az összes benyújtott ajánlatot elfogadta az MNB a csütörtöki egyhetes betéti tenderen, így továbbra is effektív a jegybank egyhetes betéti tenderének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés