Előfizetői tartalom

Kína kiszorítaná a dollárt Ázsiából

MTI
Kína együtt fog működni az ázsiai országokkal a helyi devizák kereskedelmi és beruházási célú használatában - jelentette be szerdán Ji Kang. A kínai központi bank kormányzója a G20-ak rendezvényén Indonéziában arról beszélt, hogy a helyi devizák ilyen célú használata erősíti a regionális gazdaság ellenállóképességét, és pénzügyi védőhálót nyújt a külső sokkokkal szemben.

Az ASEAN regionális csoportosulás, Kína, Japán és Dél-Korea közötti devizaswap ügyletek összege már elérte a 380 milliárd dollárt - mutatott rá. Közgazdászok szerint Kína és más feltörekvő gazdaságok a tőkekiáramlás kockázatával szembesülhetnek, amint az amerikai jegybank elkezdi szigorítani monetáris politikáját. Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 16. Kína nagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés