Előfizetői tartalom

Bőven 370 alatt a forint - Messze már a történelmi mélypont

Portfolio
Az orosz-ukrán háború hajnali hírére komoly gyengülést szenvedett el a csütörtöki kereskedésben a forint, hiszen az euróval szembeni jegyzések átlépték a 370-es szintet és fillérekre megközelítették az eddigi történelmi mélypontot, ami 372-nél volt. A tegnapi 6 egységnyi forintesés után ma további mintegy 10 egységnyi zuhanást láttunk. Késő éjszakára viszont javult a hangulat, a hazai fizetőeszköz egészen a 367-es szintig erősödött vissza az euróval szemben. A dollár közben komoly erősödést mutatott, hiszen felértékelődött, mint menedékeszköz, ezért vele szemben még nagyobb ütést szenvedett el a forint, a jegyzések alig két nap alatt 18 egységet ugrottak a 330 feletti tartományba.

2022. február 24. 23:18 Megosztás Hajrázott a forint A nap elején látott erőteljes gyengülést követően szépíteni tudott a hazai fizetőeszköz a főbb nemzetközi devizákkal szemben. Ennek köszönhetően késő este az EUR/HUF jegyzése már 367,4...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés