Előfizetői tartalom

Évek óta nem menekültek ennyire a befektetők a biztonságba

Portfolio
Az orosz-ukrán háború kirobbanása és annak eszkalálódása óta a befektetők szabadulnak a kockázatosabbnak vélt befektetési eszközöktől és igyekeznek fedezékbe vonulni. Ebben a kockázatkerülő hangulatban a régi reflexek alapján előkerülnek a hagyományosan menedéknek tekintett eszközök: száguld a dollár, a svájci frank, az amerikai kötvények, az arany. Megindult a nagy átrendeződés a tőkeáramlásban, kérdés: mit hoz középtávon egy új világrend.

Nem csillapodik az orosz-ukrán háború, sőt. Az orosz csapatok új ukrajnai nagyvárásokat vettek célba, és csütörtök éjszaka elkezdték Európa legnagyobb atomerőművének támadását, és péntek reggelre sikerrel elfoglalták azt. A rendkívüli geopolitikai események és feszültség bizonytalanságot szül a befektetőkben, és ilyenkor természetes az a reakció, hogy biztonságos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés