Előfizetői tartalom

Rég nem látott fekete hetünk volt: csak az agyonvert orosz rubel esett nagyobbat a forintnál

Lassan másfél hete kell együttélnünk az orosz-ukrán háborúval, ami nem csak a fegyverek dörgését jelenti, hanem a piacokon is komoly turbulenciát hozott. A devizapiacon ez kiemelten csapódott le a kelet-közép-európai devizákban, a forint korábban elképzelhetetlennek tartott szintekre gyengült az euróval szemben. A rossz hír az, hogy továbbra sem látjuk, hol lehet a folyamat vége, amíg a háborús feszültség nem enyhül, addig nem is érdemes arról beszélni, hol és mikor fordulhat az árfolyam.

Rég láttunk ekkora forintesést, ilyen árfolyamot pedig még soha A héten jelentősen gyengült a forint az euróval szemben, sőt a folyamat múlt csütörtökön kezdődött, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát. Már akkor majdnem elérte az euró-forint jegyzés a tavaly novemberben látott 372-es csúcsot, azonban elsőre még visszafordult onnan. Hétfőn aztán már nem volt menekvés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés