Előfizetői tartalom

Durva elemzői vélemény: az EKB-nak kellene megvédenie a forintot is

Portfolio
A kelet-közép-európai devizák zuhanását egyelőre nem tudják megfékezni az érintett országok jegybankjai intervencióikkal, ezért érdemes lenne mérlegelni annak lehetőségét, hogy az Európai Központi Bank siessen a régió segítségére – véli Ulrich Leuchtmann. A Commerzbank vezető devizastratégája szerint ha ez nem történik meg, akkor folytatódhat az összeomlás a piacon.

A kelet-közép-európai jegybankok az utóbbi napok devizaösszeomlását látva már interveniáltak a piacon, de ez sem állította meg a devizák szakadását – írja hétfő reggeli elemzésében a Commerzbank. A német bank szakértői szerint ennek oka, hogy a régió három jegybankja (magyar, lengyel, cseh) egyoldalúan nem tud jelentős és tartós hatást gyakorolni a piacra. Ulrich Leuchtmann...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés