Előfizetői tartalom

Ritkán látunk ilyet a forinttól - Teljesen ledolgozta a jogállamisági vita miatti zuhanását

Portfolio
Ritkán látunk olyat a forinttól, hogy sorozatban hetedik egymást követő kereskedési napon erősödjön, de a maival ez is teljesült és így gyakorlatilag teljesen visszaerősödött oda a forint 370,5 körülig az euróval szemben, ahonnan április 5-én elkezdett zuhanni a jogállamisági eljárás elindításának hírére. A forintot egyrészt az hajtja, hogy a piac valószínűleg felismerte: túlszaladtak az EU-pénzekkel kapcsolatos aggodalmak, másrészt az, hogy az MNB közben várhatóan tovább emelheti majd a kamatot, akár már holnap.

Sorozatban hetedik kereskedési napja látjuk a forint erősödését és ezzel ma kora estére 370,5-ig jutott az árfolyam az euróval szemben, ami kéthetes forintcsúcsot jelent. Amint látjuk: ezzel a sorozattal a forint teljesen ledolgozta a hirtelen jelentős esést, amit az váltott ki április 5-én, hogy az Európai Bizottság bejelentette: el fogja indítani Magyarország ellen a jogállamisági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés