tizezer forint bankjegy
Deviza

Nehéz napja volt a forintnak, végül 394-nél állt meg az euró

Portfolio
Péntek reggelre ismét 391 alá erősödött a forint az euróval szemben, de aztán gyorsan elfogyott a hazai fizetőeszköz lendülete. Estére már elérte a 395-ös szintet.

394-nél látszik megállapodni az euró

Az euróval szembeni forintjegyzés végül a 394-es szinten látszik stabilizálódni péntek este 9 órához közeledve. Az euró jegyzése pénteken 390,28 forint és 395,49 forint között mozgott.

Gyengült a forint péntek este

Az euró árfolyama 395,23 forintra emelkedett 19 órára a reggel hét órakor jegyzett 391,85 forintról. Az euró jegyzése pénteken 390,28 forint és 395,49 forint között mozgott.

A svájci frank árfolyama a reggeli 380,42 forintról 385,23 forintra, a dollár pedig 364,38 forintról 369,05 forintra nőtt.

395-nél tart az euró/forint jegyzés

Tovább gyengült a forint az euróval szemben: péntek estére elérte a 395-ös szintet.

Bemondták: napokon belül újra jöhet a 400 forintos euró

Rendkívül mozgalmas napokon van túl a forint árfolyama az euró ellenében, a hazai kormányzati bejelentések ugyanis a hazai fizetőeszköz piacán is lecsapódtak. A Reuters hírügynökség szakértői pénteki technikai elemzési anyagukban nem zárják ki, hogy az EUR/HUF kurzusa ismét eléri a 400-as szintet.

Tovább a cikkhez

Nem nyugszik a forint piaca

Az euróval szembeni forintjegyzés a különadó-bejelentések másnapján a 394-es szint közelébe emelkedett. Jól látható tehát, hogy a nemzetközi befektetők továbbra sem nyugodtak meg a kormány költségvetést stabilizáló intézkedéseinek részletei hallatán.

Megint nekifut a forint – Meg tud birkózni a 390-es szinttel?

A forint 390,5 körül járt péntek reggel az euróval szemben, ez 0,8%-os erősödést jelentett tegnap estéhez képest a magyar deviza szempontjából. A szokatlanul nagy kilengések az utóbbi időszakban egyértelműen jellemezték a forintot, csütörtökön a 390-396 közötti sávban ingadozott a jegyzés. Kicsit távolabbról nézve ugyanakkor továbbra is gyengének mondható a forint, hiszen az utóbbi egy hétben 1,7%-kal, egy hónap alatt pedig majdnem 3,5%-kal esett az euróval szemben. Így még nem jelenthető ki, hogy elhárult az új történelmi mélypont veszélye, vagyis a március elején látott 400-as szint elérése. Az utóbbi napokban két fő tényező okozta a magyar deviza gyengélkedését és alulteljesítését: a kormány által bejelentett különadók, illetve az MNB várható lassítása. Az újabb vállalati terhek egyértelműen piacellenesnek mondhatók, a jegybank pedig jövő kedden határoz majd az alapkamatról és Virág Barnabás alelnök már belengette, hogy az eddigi 100 bázispontos emelési tempót akár a felére is visszafoghatják. Éppen ezért korai lenne fellélegezni és arról beszélni, hogy megmenekült a forint történelmi mélypontjától, a jelentős kilengések bármikor okozhatnak ismét gyengülési hullámot. A dollárral szemben most 363,3 körül járunk, míg az angol font 458,9 forintba kerül.

A forint legközelebbi versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona minimális erősödéssel kezdték a napot az euróval szemben, vagyis a hatalmas kilengések közepette most éppen felülteljesítő a forint. A feltörekvő piacon a török líra és az orosz rubel árfolyama is stagnál a dollárral szemben.

Kapóra jöhet a forintnak, hogy a dollár megint gyengülni kezdett az euróval szemben, vagyis legalább arról az oldalról nem nehezedik most nyomás a magyar devizára. Péntek reggel 1,0748 környékén járt az euró-dollár jegyzés, ami 0,2%-kal volt magasabb a tegnap estinél. A japán jen 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig szintén 0,2%-os javulással kezdte a napot.

Címlapkép: Getty Images

wall street-bika-bull-tőzsde
otp
joe biden nato csucs
elemző

Kiszámoló Új gyászos rekord

Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy holnap az MNB...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Meddig esik az OTP? Mi lesz az amerikai kamatemeléssel, mekkora galibát okozhat a részvénypiacnak?
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni?
Forint Euro