Forint Euro
Deviza

Ide-oda rángatják a forintot, megint 401 alá erősödött

Portfolio
A váratlanul magas pénteki amerikai inflációs adat még a hétfő reggeli kereskedésben is igencsak éreztette a hatását: borús a hangulat a tőzsdéken és a devizapiacokon is, és emiatt a forint is hajszálnyira a kerek 400-as szintnél kezdte a hetet az euróval szemben. Hétfő délután újabb eladói nyomás alá került a hazai fizetőeszköz, melynek nyomán a 400 forintos szint fölé emelkedett a kurzus és közben a másodpiaci kötvényhozamok is felrobbantak.

Megint erősödik a forint

Ide-oda rángatják a forintot, az esti órákban ismét 401 alatti szinteken mozog az euróval szemben, jelenleg 400,63 forintot kell fizetni egy euróért. A dollárral szemben is erősödik a magyar deviza, 383,71-nél járt most a jegyzés.

402 körül mozog a forint

Nincs sok változás a forint piacán, az euróval szemben kicsivel 402 alatt, a dollárral szemben pedig 385 alatt jár a forint. Az euró-dollár jegyzés 1,04-es szinten van jelenleg, ebben nem történt nagy elmozdulás délutánhoz képest.

Újra 402 felett a forint

Nem tartott sokáig a forint erősödése, mostanra ismét 402 felett jár a hazai deviza az euróval szemben. A dollárral szembeni jegyzés is visszakúszott 385 fölé.

401-ig lement a forint az euróval szemben

Látványosan elkezdett erősödni a forint, pár perce a 401-es szint közelébe került az euróval szemben.

A dollárral szembeni árfolyam is kedvezőbb képet fest, jelenleg 384,58-nál jár.

Erősödik a forint

A kora esti órákban kisebb erőre kapott a forint, a hazai fizetőeszköz az euróval szemben jelenleg 401,64-es szinten mozog, a dollár szemben pedig 385 alá is benézett.

Csúcsot csúcsra halmoz a dollár

A dollár-forint közben ma már sokadik történelmi csúcsát állítja fel, most 386 körül jár a jegyzés, ez majdnem 2%-kal magasabb a péntek estinél.

Ez is jól mutatja, hogy a forint esése mellett a dollár is egyre inkább rákapcsol, az euróval szembeni jegyzés 1,0425 körül jár, ami közel egy százalékot dollárerősödést jelent péntekhez képest.

Már 402 felett

Az elmúlt percekben 402 fölé emelkedett az euró-forint jegyzés, ami már 1,2%-os forintgyengülést jelent múlt péntekhez képest. A rossz nemzetközi hangulatot jelzi, hogy a lengyel zloty is 0,95%-kal esett, a cseh korona viszont csak 0,2%-ot veszített.

Elemzők: azonnali kamatemelés kell a forint védelmében

Azonnali jelentős kamatemelés és az Európai Unióval való megegyezés bejelentése – ez fordíthatná vissza a forint gyengülését a Portfolionak nyilatkozó elemzők szerint. Hétfőn története során először gyengült 400 fölé a magyar deviza az euróval szemben, ennek pedig további súlyos következményei lehetnek, ha nem sikerül stabilizálni a magyar devizát.

Tovább a cikkhez

Meddig eshet a forint még innen? Megjelent a horizonton a 443-as euróárfolyam

Rekordgyenge szintre esett hétfőn a forint az euróval szemben, korábban sosem kellett 400 forintnál többet fizetni az európai devizáért. A Reuters délutáni technikai elemzése szerint még innen is lehet feljebb, 440 feletti árfolyam sem zárható ki.

Tovább a cikkhez

Már a 401-hez közel

Nem fogta meg a 400 a forintot, tovább gyengül a rossz nemzetközi hangulatban, már a 401-et is átvitte az euróval szemben, napon belül 0,9%-ot gyengült. A dollár eközben már 384 forintba kerül - ott is ma volt meg a történelmi mélypont 380 körül, azóta tovább gyengült a forint, és már 1,5%-ot veszített értékéből a dollárral szemben csak ma. A nemzetközi hangulat a zlotynak se kegyelmez, 0,8%-ot gyengült ma a lengyel fizetőeszköz.

Mit gondoltok a forint gyengüléséről?

A Facebookon várjuk a kommenteket, hogy ki mit gondol a 400 forintos euróról.

 

400 felett ragadt az árfolyam

Miután átlépte az EUR/HUF kurzusa a 400-as szintet, kicsit visszakorrigált, nem sokkal később azonban megint 400 fölé került az árfolyam. Az új történelmi mélypont 400,3.

ERHUF2206132

400 felett!

400 fölé tolták a forint euróval szembeni árfolyamát.

eurhuf2206132

Minden összeesküdött a forint ellen? Mi lökte sosem látott mélységbe a magyar devizát?

Átlépte az euró-forint jegyzés a lélektani 400-as szintet, ezzel korábban sosem látott mélységbe esett a magyar deviza. Ennek hátterében továbbra is hangulati és fundamentális tényezők együttesen állnak, nagyon úgy tűnik, hogy most minden összeesküdött a forint ellen. De mit hete ebben a helyzetben a jegybank és a kormány? Érdemes egyáltalán beavatkozniuk a piacon?

Tovább a cikkhez

A márciusban látott szinteken vagyunk

Eddig a forint történelmi mélypontját március 7-én állította be, de ma a délutáni kereskedésben ezt gyakorlatilag megközelítettük (6 fillér különbségről beszélünk).

EURHUF2206131

399,9

A forint euróval szembeni árfolyama a 399,9-es szint felett is járt hétfő délután. Vagyis hajszálra került a forint a történelmi mélypontjától (399,9897) és a 400-as szinttől.

eurhuf220613

Felrobbantak a magyar másodpiaci kötvényhozamok

Már pénteken is emelkedtek a magyar kötvényhozamok, hétfőn viszont már valósággal felrobbantak. A hosszabb lejáratokon az Államadósság Kezelő Központ referenciahozamai 60 bázispont feletti emelkedést mutatnak.

Tovább a cikkhez

Még mindig 399 felett

Továbbra is 399 és 399,4 között mozog a forint, 1 egységen belül a történelmi mélypont az euróval szemben. A dollárral szemben eközben már átlépte a 382-t a forint indirekt jegyzése, amely értelemszerűen új történelmi mélypontot jelent. A dollár erősödik az euróval szemben, ami nem jelent jót a forintra nézve sem. A devizapiaci hangulatot a múlt pénteki inflációs adat és a Fed szerdai ülésével kapcsolatos várakozásik törték le.

Ismét a 399-et ostromolja

A délelőtti nagy bevásárlás után ismét a forint eladói tűnnek erősebbnek. Az EURHUF megint észak felé tart, a 399-es szint perceken belül meglehet neki, és újra elkezdheti támadni a 400-as történelmi mélypontot. Izgalmas délután elé nézünk, úgy tűnik.

Visszajött 398 alá

Egy nagy ugrással a forint visszajött a 398-as jegyzés alá az euróval szemben, jelenleg 397,5. A lengyel zloty eközben nem mozdult ilyen jelentősen, így a forintba történő iménti bevásárlás magyar-specifikus jelenség volt. Mindenesetre a történelmi mélypont így sincs messze, 2 forintra van, és a nemzetközi hangulat nem a forint pártján áll.

399 környékén ingadozik

A piacnyitás után nem sokkal a forint ismét visszajött 399 alá az euróval szemben, azóta viszont újra átlépte azt, jelenleg 399,5-nél jár az euró árfolyama, 50 fillérre a történelmi mélyponttól. Ez péntekhez képest fél százalékos gyengülést jelent. A dollár jegyzése már a 381-et is átvitte.

Gyengül a forint

A kora délelőtti órákban 399,3-ig gyengült a forint az euróval szemben, érezhetően kedvezőtlen a hangulat a régiós devizák számára, kissé a zloty is veszített erejéből. A dollárral szembeni új történelmi forintmélypont már bőven 380 feletti (381,16).

Hajszálnyira a 400-as szinttől kezdi a hetet az euró

Napi mélyponton zártak az amerikai tőzsdék pénteken, de ahhoz képest is tovább szakadtak a hétfő hajlani határidős kereskedésben, amiben az inflációs adat utóhatása, illetve a kínai lezárások együttes hangulatrontó hatása a két fő tényező. Mindez az eurót is tovább gyengítette a dollárral szemben, ami a menedékkeresés folytatódására utal. A jegyzések az 1,05-ös szint alá buktak.

eurusdregg220613

Ebben a borongós hangulatban a forint is a gyengülés felé mozdult a hétfő reggeli kereskedésben: a jegyzések 398-ról 398,5-ig emelkedtek, azaz hajszálnyira járunk a kerek 400-as szinttől, illetve az új történelmi forintmélyponttól.

hufrgg220613

A forint a dollárral szemben gyakorlatilag a történelmi mélypontjára bukott a hétfő hajnali kereskedésben a 380-as szint közvetlen közelében, hiszen szenved a forint és erős a dollár.

usdhufregg220613

Címlapkép forrása: Getty Images

Bod Péter Ákos: Mi a baj a forinttal?

Hogy gondjaink vannak a pénzünkkel, az nem meglepő, és nem is új. E sorok írásakor a 398,12 forint az euró hivatalos jegybanki árfolyama; aki most vált ki valutát az európai turistaútjára vagy fizet az interneten megrendelt holmijáért, négyszáz feletti átváltással szembesül. Nemcsak kifelé gyenge a forint: ismét két számjegyű a fogyasztói árindex, még az ifjúkoromra emlékeztető árszabályozások ellenére is.

Tovább a cikkhez
biden g7
covid
számla befizetés
repülő nyaralás léiközlekedés beach
olaj

Holdblog Pénzzúzás

Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) eddig. Viszont...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
infláció forint