forint érme
Deviza

Meddig eshet a forint még innen? Megjelent a horizonton a 443-as euróárfolyam

Portfolio
Rekordgyenge szintre esett hétfőn a forint az euróval szemben, korábban sosem kellett 400 forintnál többet fizetni az európai devizáért. A Reuters délutáni technikai elemzése szerint még innen is lehet feljebb, 440 feletti árfolyam sem zárható ki.

Hétfő délután 401 fölé gyengült a forint az euróval szemben miután története során először áttörte a 400-as lélektani határt a jegyzés. Ma elsősorban a negatív nemzetközi hangulat, az általános kockázatkerülés lökött még egyet a magyar devizán, mely már hetek óta alulteljesítő volt a régióban.

A Reuters délutáni technikai elemzése azt emeli ki, hogy a forint nem tud pozitívan reagálni arra, hogy az MNB megpróbálja stabilizálni az árfolyamot a folyamatos kamatemelésekkel. Az utóbbi hónapok erőteljes monetáris szigorítása sem tudta megállítani az infláció emelkedését, ami szintén rossz hír a deviza szempontjából, májusban már 10,7%-os volt az áremelkedés.

A romló nemzetközi hangulat elsősorban a fokozódó recessziós félelmeknek tudható be, a hírügynökség szerint ebben a nemzetközi környezetben az euró-forint iránti kereslet emelkedik. Ráadásul hamarosan az EKB is megkezdheti a kamatemeléseket, ami ellensúlyozza a magyar jegybank további szigorító lépéseit, hiszen a relatív kamatszintünk alig emelkedhet tovább.

A Reuters kiemeli, hogy a következő jegybanki kamatdöntés csak június 28-án lesz, technikai elemzésként pedig megjegyzi, hogy a 400-as szint átlépése után először a 414-es (ez lenne a február közepétől március elejéig bekövetkezett EURHUF mozgás 100%-os Fibonacci szintje), majd utána a 443-es árszintek látszanak a grafikonon (ez lenne az említett tavaszi EURHUF mozgás 161,8%-os Fibonacci kiterjesztése).

reutershuftech220613
Forrás: Reuters

Címlapkép: Getty Images

varga-judit-europai-unio-europai-bizottsag
orosz ukrán háború konfliktus zászló ukrajna stock
tornado
tőzsde
aviva city london getty stock
Online előadás
Meddig esik az OTP? Mi lesz az amerikai kamatemeléssel, mekkora galibát okozhat a részvénypiacnak?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
forint arfolyam euro