meghuztak a forintot mnb dontes utan meddig erosodhet1500
Deviza

Kezd belendülni a forint

Portfolio
Hétfőn reggel még átmenetileg 401 felett is járt a forint az euróval szemben, aztán fokozatosan erősödött és a mérsékelten javuló nemzetközi befektetői hangulatban kora estére 397-ig jutott. A dollár árfolyama 377 közelébe ereszkedett.

Kezd belendülni a forint

Több hullámban fokozatosan erősödött ma a forint: az euró jegyzései mostanra 397 közelébe ereszkedtek, a dollár kurzusa 377 közelébe, noha reggel még 4 egységgel feljebb is járt az árfolyam. A mérsékelten javuló nemzetközi befektetői hangulatban a lengyel zloty és a cseh korona is erősödött, most tehát velük tudott tartani a forint is.

hufdujobb220620
usdhuf220620
regreldu220620

Újra erősödik

Kora délutánra megint rákapcsolt a forint, 398,15-ig esett az euró jegyzése, ami már 0,4%-kal alacsonyabb a péntek estinél.

Hirtelen 400 fölé gyengült a forint

Hétfő reggel 401 fölé gyengült hirtelen a forint, majd 400,6-ig korrigált vissza, de még ez is 0,2%-os forintgyengülést jelent péntek estéhez képest.

400 alatt kezdi a hetet a forint, de még korai megmenekülésről beszélni

Hétfő reggel 399 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,2%-os erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából péntek estéhez képest. A múlt hét biztosan a magyar deviza történelmi mélypontjáról marad emlékezetes, először hétfőn törte át a 400-as lélektani határt az euró jegyzése, majd kedd este 403-ig gyengült a forint. Egyelőre az tekinthető a csúcsnak az árfolyamban, várhatóan a következő napokban is a 400-as lélektani határ jelölheti ki az irányt, vagyis ennek k9örnyékén ingadozhat a jegyzés. Komolyabb erő nem látszik a forintban, ahhoz további impulzusokra lenne szüksége, elsősorban az uniós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások sikeréről szóló hírek segíthetnének. A múlt héten láthattuk, hogy az MNB rendkívüli kamatemelése is csak ideig-óráig tudott segíteni a forinton, az árstopok fenntartásáról szóló hírek hamar visszalökték a magyar devizát. Rövidtávon átmenetileg könnyíthet a forint helyzetén a nemzetközi hangulat javulása, azonban ez is törékenynek tűnik, továbbra is a háborús hírek és a recessziós félelmek uralják a globális közbeszédet. A dollárral szemben most 379 körül járunk, míg az angol font 463,75 forintba kerül.

A forint legközelebbi versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel indítja a hetet. A feltörekvő piacon közben a török líra egyelőre alig mozdul a dollárral szemben, míg az orosz rubel 0,9%-kal gyengült reggelre.

Kicsit segít a forintnak, hogy a dollár szárnyalása megint megtorpant, de könnyen lehet, hogy csak rövid pihenőt tart az amerikai deviza. Az euró-dollár jegyzés most 1,053-nál jár, ez 0,3%-os dollárgyengülést jelent péntek estéhez képest. Ennek oka elsősorban a javuló nemzetközi hangulat, de ahogy említettük, ez is törékeny még, könnyen megint a félelmek kerülhetnek túlsúlyba. A japán jen hétfő reggel minimális elmozdulást mutat, míg az angol font 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben.

Címlapkép: Getty Images

reptér
huszezer forint bankjegy

Holdblog A WYSIATI csapdájában

Csak az létezik, amit látunk? Ha az egyes befektetési eszközök jövőbeli hozamkilátásaira tekintünk, könnyen juthatunk...

Tematikus PR cikk
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Dollár