Előfizetői tartalom

A forint lehet a régió fekete báránya, hamarosan 430 lehet egy euró

Portfolio
Jelentősen rontotta a forintárfolyamra vonatkozó prognózisát a Societé Generale (SocGen), a francia bank szerint az év végére 430 forint is lehet egy euró. A cég elemzői szerint jelenleg a magyar deviza a legkevésbé vonzó a régióban, sőt a teljes feltörekvő piacon is az egyik leggyengébb láncszem lehet. A helyzeten csak tovább ronthat, hogy a szakemberek úgy látják, hogy az év végéig sem lesz megállapodás az Európai Bizottsággal az uniós forrásokról, ez pedig nyomás alatt tarthatja a forintot.

Korai lenne fellélegezni

Az utóbbi napokban érezhetően javult a hangulat a piacon, erősödött a kockázatvállalás, hirtelen félretették a befektetők a recessziós félelmeiket és a háború alakulása sem aggasztja őket, annyira, mint korábban. Ez pedig a forint szempontjából is enyhülést hozott, a múlt héten látott 400 feletti szintről 395 környékére kapaszkodott vissza a magyar fizetőeszköz.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Persze így sem lehet erősnek mondani a forintot, legfeljebb egy kis levegőhöz jutott. A nagy kérdés most az lesz, folytatódik-e a gyengülő trend, ezt pedig a hazai monetáris politika és kormányzati lépések mellett a nemzetközi hangulat döntheti el. Ha ismét felerősödik a kockázatkerülés, akkor az rossz hír lehet a forint szempontjából is, ennek hatása alól nehezen tudja kivonni magát.

Márpedig a SocGen elemzői szerint erre lehet számítani, hiszen rövidtávon rengeteg olyan veszély leselkedik a feltörekvő piaci devizákra, melyek ellensúlyozzák a magas kamatok kedvező hatásait.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés