forint
Deviza

Estére visszakapaszkodott 400 alá a forint

Portfolio
A forint a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntése óta kissé eltávolodott a 400-as szinttől az euróval szemben, ma viszont ismét gyengülést látunk, a jegyzés átvitte a 400-at. A dollárral szemben elérte a történelmi mélypontot a forint.

Újra 400 alatt

Estére 400 alá kapaszkodott vissza a forint az euróval szemben, de még így is 0,9%-os gyengülésben van ma.

Kicsit a dollár szárnyalása is megtorpant, 1,04 körül talált megnyugvást az árfolyam, ami 0,8%-os dollárerősödést jelent csütörtök estéhez képest.

Kis megnyugvás

A mélypont után az iménti percekben nem szakadt tovább a forint a dollárral szemben, jelenleg 386,7-en áll a jegyzés, ez napon belül 2,3%-os, szokatlanul nagy gyengülést jelent. Az euróval szemben most épp 402 alatt a jegyzés, valószínű, hogy a részvénypiacok zárásához közeledve péntek este már nem lesz új mélypont az euróval szemben, a jövő hetet viszont nagy kényelmetlen helyzetből fogja kezdeni a forint, cirka 3,5 egységre a mélyponttól (amennyiben itt marad a jegyzés, ahol most áll, persze).

387

Átvitte a 387-et is a jegyzés, egy nap alatt a forint 2,4%-ot gyengült a dollárral szemben. Az euróval szemben sem áll jól a hazai fizetőeszköz, 402 alatt egy picivel a jegyzés, két forintra a mélypont. A dollárt nagyon veszik ma, 1,03-nál jár az EURUSD, 1%-ot erősödött ma a dollár az euróval szemben.

A régiós devizák eközben jól tartják magukat az euróval szemben, a lengyel

zlotyi gyengülőben, 0,2%-ot veszített értékéből, ami messze elmarad a forint 1,4%-os mai gyengülésétől az euróval szemben. A cseh korona stagnál. Úgy néz ki, a forintot az MNB határozott lépése után egy nap alatt visszarántották a gyengülő trendhez.

Megvan a történelmi mélypont

Az előbb történelmi mélypontra zuhant a forint a dollárral szemben, átvitte a 386,74-et, és már a 387-et ostromolja. Soha nem volt ilyen drága a dollár. Ehhez a forint relatív gyengülése mellett kellett az is, hogy a dollár iránti kereslet jelentősen megnőjön, az euró csaknem 1%-ot gyengült ma a dollárral szemben.

Már csak egy fél hajszál

Nagyon közel, fillérekre jár a forint a történelmi mélyponttól a dollárral szemben. A mélypont 386,74-en volt, most 389,49 a jegyzés. Napon belül már 2,2%-os gyengülést ért el a forint a dollárral szemben, minden régiós devizát alulmúlva.- Az euróval szemben sem áll jól a forint, ismét a 402-t nyaldossa, két forintra a történelmi mélypont.

60 fillérre a történelmi mélypont a dollárral szemben

Az irány továbbra is egyértelmű: az dollárral szemben a 386-ot is átvitte a jegyzés, 60 fillérre a történelmi mélypont. Az euróval szemben sincs megnyugvás: ismét a 402-t kóstolgatja a jegyzés.

Nemcsak minket ütnek, de minket jobban

A lengyel zloty is ütemes gyengülésnek indult, már fél százalékot veszített értékéből ma. A cseh korona ellenben tartja magát - igaz, ott a jegybank nagyon határozottan védi a korona árfolyamát, hatlmas mennyiségű euró-tartalékot áldoznak a korona stabilitásának védelmére.

A forint így is nagyon alulteljesít: míg a zloty fél százalékot gyengült, a forint mai értékvesztése az euróval szemben már 1,2%. Úgy látszik, a forint egyszerre adja vissza az elmúlt két nap erősödését.

Átlépte a 401-et is

Tovább gyengül a forint, már majdnem megvolt a 402 is az euróval szemben, 401,9-nél állt meg egyelőre. A történelmi mélypont mindössze 3 forintra volt. A dollárral szemben még ennél is jobban megközelítette a mélypontot a jegyzés, 385-ig szúrt fel. A történelmi mélypont 386,7 forinton volt. Ez nagyon könnyen meglehet még ma.

A dollárral szemben pár forintra a mélypont

A forint a dollárral szemben jelentős gyengülést mutat, mivel a dollár is erősödik az euróval szemben. Átlépte a 383-at az USDHUF jegyzése, a történelmi mélypont 386,7, innen már csak 3 forintra vagyunk.

Az euróval szemben eközben tovább gyengül a forint, és már a 401-et közelíti a jegyzés. A forint a mai napon több mint 1%-ot gyengült az euróval szemben.

Átlépte a 400-at

Az iménti percekben a forint jegyzése ismét átlépte a 400-at az euróval szemben, kedd óta először. Kedden a jegybank határozott üzenetet küldött a piacoknak, amellyel két napig sikerült is szembennie a nemzetközi hangulattal. Péntekre viszont újra jelentős gyengülésbe kezdett a forint, amely a régión belül ma jócskán alulteljesít.

Kissé eltávolodott a 400-tól

Az iménti percekben a forintot 398-ig húzták vissza, napon belül még így is 0,4%-os gyengülésben van. A lengyel zloty is "felzárkózóban" van a gyengüléssel, már 0,3%-os leértékelődés mérhető az euróval szemben. A cseh korona tartja magát.

50 fillérre a 400

A forint tovább gyengülget, már csak nagyjából 50 fillérre van a 400-as szint. Tegnapról mára 0,7%-ot gyengült a forint az euróval szemben.

Alulteljesít a forint, már 399 az euró

A nemzetközi hangulat egyértelműen rossz: a részvénypiacok esnek szerte Európában, és a BUX index is mínuszban van, így a környezet alapvetően negatív a forint számára. A régiós devizák, a cseh korona és a lengyel zloty is gyengülőben van, de messze nem olyan mértékű ezek leértékelődése, mint a forinté, így a magyar fizetőeszköz ma alulteljesít (ebben szerepe lehet, hogy az előző napokban a forint azért kikacsintgatott a gyengülő trendből).

Ma egyébként az eurózóna inflációs adatára kell figyelnünk, 11-kor teszi közzé az Eurostat. Az adat piacmozgató hatású lehet, de a tagállami adatok eddigi közléséből arra következtethetünk, hogy nagy eltérés nem várható az elemzői konszenzushoz képest.

Megint a 400 felé közelít a forint

Gyengülésben van a forint az euróval szemben, a jegyzés az imént átvitte a 398-at, jelenleg 0,4%-kal gyengébb a forint, mint egy nappal ezelőtt. 398 felett az MNB keddi döntése óta nem járt. A jegybank akkor bejelentette, hogy egy szintre hozza az egyhetes betét kamatát és az alapkamatot, illetve 50 bázispontos effektív kamatemelést hajtott végre. A forint ennek hatására eltávolodott a 400-as szinttől, miután hétfőn történelmi mélypontra gyengült.

A dollár jelentős erősödést mutat az euróval szemben, 0,3%-os erősödésben van a zöldhasú, a jegyzés 1,04 környékén jár. A dollár erősödése kockázatkerülésre utal, a feltörekvő devizák ezzel egy időben gyengülni szoktak. A dollárral szemben még határozottabb a forint gyengülése, egy dollár 381 forint 20 fillérbe kerül, ami 0,8%-os gyengülést jelent.

Címlapkép: Getty Images

Mol Dunai Finomító Dufi kőolajvezeték munkás
no-lakas-otthon-karanten
elemző

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

Holdblog Sörhatalmak klubja

Volt már amerikai steaktérkép és európai strandverseny, most mutatjuk, sörgyártásban mely nemzetek a legnagyobb szereplők!...

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst

Tőkeszámítási szakértő IT területre

Tőkeszámítási szakértő IT területre

Tőkeszámítási szakértő

Tőkeszámítási szakértő
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
forint