Előfizetői tartalom

Az MNB jelzései után 410 alá ment a forint árfolyama

Portfolio
A borús nemzetközi befektetői hangulatban, a dollár további erősödése mellett szerdán ismét nagy esést produkált a forint, amiben magyarspecifikus okok is meghúzódnak, hiszen a cseh korona ma is stagnál, a lengyel zloty pedig jóval visszafogottabban gyengült, mint a forint. A piacok aggódnak, hogy mi lesz az EU-pénzeinkkel kapcsolatos viták kifutása, közben a bőven kétszámjegyű magyar infláció mellett további hathatós kamatemelést áraznak a befektetők, a gyengülő forint pedig csak még tovább rontja az ország külső egyensúlyát a drámaian magas energiaár környezetben. A forint szakadása mellett az állampapír hozamok is nagyot ugrottak ma is, a vezető magyar részvények pedig vegyesen teljesítettek. Délután az MNB is reagált az esésre, amelynek hatására visszajött valamelyest a forint.

2022. július 06. 22:02 Megosztás Megszólalt a Pénzügyminisztérium a rekordgyenge forintról Több napja ütik a forintot, az euróval szembeni árfolyam sorozatosan döntötte a héten is az új történelmi csúcsokat, a kormány azonban nem nyilvánult meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés