Előfizetői tartalom

Az MNB jelzései után 410 alá ment a forint árfolyama

Portfolio
A borús nemzetközi befektetői hangulatban, a dollár további erősödése mellett szerdán ismét nagy esést produkált a forint, amiben magyarspecifikus okok is meghúzódnak, hiszen a cseh korona ma is stagnál, a lengyel zloty pedig jóval visszafogottabban gyengült, mint a forint. A piacok aggódnak, hogy mi lesz az EU-pénzeinkkel kapcsolatos viták kifutása, közben a bőven kétszámjegyű magyar infláció mellett további hathatós kamatemelést áraznak a befektetők, a gyengülő forint pedig csak még tovább rontja az ország külső egyensúlyát a drámaian magas energiaár környezetben. A forint szakadása mellett az állampapír hozamok is nagyot ugrottak ma is, a vezető magyar részvények pedig vegyesen teljesítettek. Délután az MNB is reagált az esésre, amelynek hatására visszajött valamelyest a forint.

2022. július 06. 22:02 Megszólalt a Pénzügyminisztérium a rekordgyenge forintról Több napja ütik a forintot, az euróval szembeni árfolyam sorozatosan döntötte a héten is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái