Előfizetői tartalom

Megtépték a forintot a kormány és az MNB erős üzenetei hatására

Portfolio
Az MNB 200 bázispontos mai kamatemelése az egyhetes betéti tendernél azonnali forintesést váltott ki csütörtökön reggel, de nem esett új történelmi mélypontra a forint, aztán erősödni kezdett, majd a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, illetve egy agrárrendezvényen Orbán Viktor kormányfő fontos üzeneteket mondott arról, hogy milyen engedményeket tesz a kormány az EU-megállapodás mielőbbi összehozása érdekében. Ezután pedig az MNB azt is bejelentette, hogy már a jövő héten összeolvaszthatja az alapkamatot a ma megemelt egyhetes betéti rátával, azaz nem vár a hónap végéig, és további, a devizalikviditást segítő intézkedéseket is bejelentett. Ezek hatására hirtelen még tovább erősödött a forint, és az euró jegyzései az esti kereskedésben egészen 402-ig süllyedtek.

2022. július 07. 22:01 Megosztás Jelentős erősödéssel zárta a mai napot a forint Az esti kereskedésben átmenetileg egészen 402-ig erősödött a forint az euróval és 395,5-ig a dollárral szemben, majd jött egy kis gyengülés, de még most is 403 alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés