Előfizetői tartalom

Megtépték a forintot a kormány és az MNB erős üzenetei hatására

Portfolio
Az MNB 200 bázispontos mai kamatemelése az egyhetes betéti tendernél azonnali forintesést váltott ki csütörtökön reggel, de nem esett új történelmi mélypontra a forint, aztán erősödni kezdett, majd a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, illetve egy agrárrendezvényen Orbán Viktor kormányfő fontos üzeneteket mondott arról, hogy milyen engedményeket tesz a kormány az EU-megállapodás mielőbbi összehozása érdekében. Ezután pedig az MNB azt is bejelentette, hogy már a jövő héten összeolvaszthatja az alapkamatot a ma megemelt egyhetes betéti rátával, azaz nem vár a hónap végéig, és további, a devizalikviditást segítő intézkedéseket is bejelentett. Ezek hatására hirtelen még tovább erősödött a forint, és az euró jegyzései az esti kereskedésben egészen 402-ig süllyedtek.

2022. július 07. 22:01 Jelentős erősödéssel zárta a mai napot a forint Az esti kereskedésben átmenetileg egészen 402-ig erősödött a forint az euróval és 395,5-ig a dollárral szemben, majd jött egy kis gyengülés, de még most is 403 alatt, illetve 397 alatt jár a csendes...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái