Előfizetői tartalom

Kirobbanó formában a forint egyik nagy vetélytársa, de hatalmas árat fizet ezért az ország

Portfolio
Már júniusban komoly összeget, több mint 7 milliárd eurót költött el a cseh jegybank devizapiaci intervencióra, a múlt héten azonban még ezt is felpörgették, július első hetében közel 9 milliárd euróval avatkoztak be a piacon – olvasható az ING Bank elemzésében. Ez magyarázza a korona jó teljesítményét, ugyanakkor nem tartható fenn sokáig, még úgy sem, hogy a cseheknek jelentős devizatartalékuk van.

Az év eleje óta a cseh korona 2,3 százalékkal erősödött az euróval szemben, vagyis meglepően jó teljesítményt mutat a többi feltörekvő piaci deviza gyengélkedése mellett. Most 24,3 körül jár az árfolyam, főleg az utóbbi időszakban látható feltűnő felülteljesítés. EUR/CZK árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok, indexek, árutőzsdei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés