forint
Deviza

Itt a kerek 400-as euró, kulcsfontosságú szintre erősödött a forint

Portfolio
Hétfőn reggel stabilan a 401-es szintről indult a forint az euróval szemben, aztán volt egy hirtelen gyengülési hullám 403,5-ig, de innen elkezdett erősödni és fokozatosan lendületbe jött, miközben a dollár folytatta esését, így kora estére átmenetileg a kerek 400-as szintig jutott a forint és ezzel elkezdett tesztelni egy kulcsfontosságú technikai szintet. A forint erősödésében azok a Portfolio által megírt exkluzív információk is szerepet játszhattak, miszerint komoly új felajánlásokat is tett a kormány az EU-pénzes tárgyalások során, amelyekkel mind demonstrálja a megegyezési szándékát.

Itt a kerek 400-as euró, kulcsfontosságú szintre erősödött a forint

Az imént átmenetileg a kerek 400-as szint alatt is járt a forint az euróval szemben, most éppen a kerek szinten jár, mivel közben a dollár a délutáni hanyatlásból újra kezd erőre kapni. Az euró/dollár 1,02-nél fordult és most már 1,015 felé jár. Emiatt a dollár/forint jegyzések 392-ről 394-ig visszafordultak.

hufeste220718

Az alábbi ábrán érzékeltetjük, hogy a mai erősödéssel fontos technikai szintet, az emelkedő trendcsayatorna alsó szélét kezdte el tesztelni a forint és ha ezen lefelé átjutna, akkor abból komolyabb forinterősödés is kijöhet. Ezt például egy pozitív hír is kiválthatná az EU-s pénzek kapcsán, hiszen amint ma részletesen megírtuk exkluzív információink alapján: számos komoly új felajánlást is tett a kormány, és most kerül sorra egy kulcsfontosságú egyeztetés a felek között.

huftrendcsatorna220718

A dollár hanyatlása 1,02-nél megállt, most fordulat látszik 1,015-ig, és emiatt a forint szárnyalása a dollárral szemben is visszafordult.

eurusdeste220718
usdhufeste220718

400 alatt

Az imént átvitte a 400-at az EURHUF, 399,8-ig szúrt le. A dollár gyengül az euróval szemben, ez alapvetően kedvező a forint szempontjából, ma a forint eddig 0,4%-ot erősödött az euróval szemben.

Megint rákapcsolt a forint

A nap második felére 401,6-ig kapaszkodott vissza a forint, ez már csak 0,1%-os gyengülést jelent péntek estéhez képest.

Nem tud nekifutni a 400-nak

Hétfő délelőtt 402 fölé gyengült a forint, a jelenlegi 402,4-es szint 0,3%-kal magasabb a péntek estinél. A dollár 397,4-nél jár, az angol font pedig 474,6 forintba kerül.

Kritikus szinthez ért a forint – Át tudja ugrani a 400-as lécet?

Hétfő reggel 400,9 körül járt a forint az euróval szemben, ami gyakorlatilag megegyezett a péntek esti árfolyammal. Vagyis két hét után először van esély arra, hogy 400 alá kapaszkodjon vissza a magyar deviza, ha a következő napokban is folytatódik a hangulat múlt héten látott javulása. Ehhez persze kellett az is, hogy a kormány látványos engedményeket tegyen az Európai Bizottságnak, ezzel közelebb kerüljön az uniós források folyósításához. Emellett a rezsicsökkentés részleges feladása pozitív hatással lehet a külkereskedelmi mérlegre és a fizetési mérlegre, ez is javította a forint kilátásait. A héten magyar szempontból elsősorban a Fitch pénteki hitelminősítői felülvizsgálatára figyelünk, meglátjuk, hogy a hitelminősítő hogyan értékeli a magyar gazdaság kilátásait és az utóbbi hónapok gyakran nem éppen piacbarát cikkcakkjait. A dollárral szemben most 397,6-nál járunk, míg az angol font 472,4 forintba kerül.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdte a hetet, míg a feltörekvő piacon a török líra 0,7%-kal gyengült a dollárral szemben, az orosz rubel pedig majdnem 2 százalékos erősödést mutat.

Az utóbbi napokban az euró-dollár árfolyamot is kiemelten figyeltük, az amerikai deviza erősödése további negatív tényező volt a forint szempontból. Aztán az itthoni tényezőkkel párhuzamosan a dollárnál is fordulat látszott, a múlt héten paritás alatt is járt a jegyzés, miközben mostanra 1,0087-ig emelkedett vissza. A japán jen hétfő reggel 0,2%-kal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,1%-ot javított.

Címlapkép: Getty Images

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
forint