rubel
Deviza

Oroszország megpróbál devizát vásárolni, zavarja őket az erős rubel

Portfolio
Oroszország visszaállíthatja azt a költségvetési szabályt, amely az olajból származó többletbevételeket egy elkülönített alapba irányítja, és új módokat keres a hivatalos tartalékok növelésére - közölték kedden magas rangú források a Reuters hírügynökséggel.

A szabályt, amelynek célja, hogy magas olajárak esetén devizavásárlással töltse fel az állami tartalékokat, teljesen felfüggesztették a nyugati szankciók miatt.

Most a pénzügyminisztérium egy új költségvetési szabályon dolgozik, amelynek célja a rubel túlzott erősödésének korlátozása és a tartalékok feltöltésének elősegítése egy olyan időszakban, amikor Oroszország dollár- és euróvásárlási képességét a szankciók korlátozzák.

Anton Sziluanov pénzügyminiszter a múlt hónapban azt mondta, hogy Oroszország elkezdheti "baráti" országok valutáinak vásárlását, és ezeket az állományokat arra használhatja, hogy megpróbálja befolyásolni az árfolyamot a rubel erőteljes erősödésének ellensúlyozására.

Egy magas rangú orosz tisztviselő, aki neve elhallgatását kérte, azt mondta, hogy a hatóságok fontolóra veszik azon eszközök lehetőségét, amelyeket Oroszország az olaj- és gázexportból származó többletbevételekből vásárolhat, beleértve a nem pénzügyi eszközöket is, a "baráti" valutákon felül.

"Kína egyszer jóváhagyott egy listát a világban befektethető eszközökről. Befektethetnek például, gabonatartalékokba, ingatlanokba ... Ezek nem felelnek meg a megbízhatóság és a likviditás kritériumainak, de mi már nem aggódunk emiatt" - mondta egy másik magas rangú forrás.

A pénzügyminisztérium nem kívánt nyilatkozni a Reuters megkeresésére.

Arról, hogy hogyan hat az orosz költségvetési bevételekre a tőkekorlátozások következtében megerősödött rubel, az alábbi cikkben írtunk:

Címlapkép: Getty Images

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
forint