forint arfolyam euro
Deviza

Majdnem a teljes mai esését ledolgozta a forint, a dollárral együtt fordult

Portfolio
Tegnap 401-ről 406 egységig gyengült a forint az euróval szemben, aztán a Fed kamatdöntése után erősödni tudott a hazai fizetőeszköz. Úgy tűnik azonban, hogy a lendület nem tartott sokáig, hiszen ma a délelőtti órákban még viszonylag jó tőkepiaci hangulatban is újra felfelé vette az irányt az euró kurzusa. 11 óra előtt  407 fölé szúrt az árfolyam, ez kéthetes forintmélypontot jelent. Délutánra aztán jött némi megnyugvás, amivel sikerült ledolgozni a korábbi esést.

Már 404-nél

Kora estére 404-ig erősödött vissza a forint, ez már mindössze 0,2%-kal magasabb a szerda esti szintnél, vagyis szinte a teljes mai gyengülését ledolgozta a magyar deviza.

Visszajött valamelyest

A devizapiaci fordulat 405-ig hagyta erősödni a forintot az euróval szemben, de napon belül így is csaknem fél százalékos gyengülést látunk. A dollár is járt ma 400 felett, most 399-be kerül, ami 0,9%-os gyengülés.

408

Kevéssel dél után a forint még egy egységgel lejjebb került, így már 408 forintot kérnek egy euróért a bankközi piacon. Ez 1,2%-os értékvesztést jelent egy nap alatt. A gyengülésnek a dollár erőre kapása adott új lendületet, az EURUSD kereszt a nap eleji 1,023-as szintről 1,012-ig süllyedt. Így pedig a dollárral szemben ma már 2%-os a forint gyengülése, 403 felett jár a kurzus.

407 felett

Már közel egy százalékot gyengült a mai kereskedésben a forint az euróval szemben, így 407 fölé kerül az árfolyam, ami a hazai fizetőeszköz szempontjából kéthetes mélypontot jelent.

Gyengül

A 405-ot is átlépte már a jegyzés az euróval szemben, azóta visszajött a szint alá a jegyzés. Napon belül 0,4%-os leértékelődést látunk, a dollárral szemben ugyanekkora a gyengülés, egy dollár most 396 forint 90 fillérbe kerül.

Itt az MNB valódi 100 bázispontos kamatemelése

Az MNB a keddi döntésével összhangban ma 10,75 százalékra emelte az egyhetes betéti tenderének kamatát. A lépéssel a jegybank valódi monetáris politikai eszközében, az irányadó kamatban is megtörtént a határozott, 100 bázispontos szigorítás.

Tovább a cikkhez

400 felett kezdi a napot a forint az euróval szemben

Minimális gyengüléssel kezdi a napot a forint az euróval szemben, egy euróért most 403 forint 60 fillért kell adni, tehát továbbra is 400 fölött jár a jegyzés. A múlt heti erősödés után ezen a héten eddig gyengülést láttunk az euróval szemben, ma is 0,1%-os a gyengülés.

A dollárral szemben erősödést látunk, ugyanis a zöldhasú a Fed tegnapi döntése óta gyengülőben van. Egy dollárért ma 394 forint 70 fillért kell adni, 0,2%-kal kevesebbet, mint tegnap.

A dollár az euróval szemben látványosan gyengül, 0,3%-os a gyengülés (épp ennyit esett a dollárindex is, azaz a dollár főbb valutákkal - köztük az euróval - szemben mért értéke). 1,02 felett jár a jegyzés, amely két hete még paritás környékén volt.

A lengyel zloty eddig stagnál, a cseh korona - a forinthoz hasonlóan - minimálisan gyengül. Összességében a régiós devizák piacán eddig nincs nagy mozgás.

A mai nap egyik fontos eseménye az MNB egyhetes betéti kamatának emelése, amelyen a jegybank várhatóan 100 bázisponttal emel, felzárkóztatva az egyhetes eszköz kamatát az alapkamathoz (ezt már kedden beárazták a forintba a befektetők). Ezen kívül érkezik még a második negyedéves amerikai GDP-adat, és Németország is ismerteti az inflációs számokat, mindkét adatközlés erősen befolyásolhatja a nemzetközi hangulatot.

Címlapkép: Getty Images

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
forint