forint bankjegy getty stock
Deviza

Megint fordult egyet a forint, csak most a másik irányba: 405-nél az euró

Portfolio
Csütörtökön nagy fordulatot láttunk a forint piacán, hiszen a nap első felében még a 410-es szintet közelítette az euró jegyzése, majd onnan a nap végére annyira magára talált a magyar deviza, hogy már a 400-as lélektani szintet közelítette. Pénteken azonban ismét gyengülés következett, és 405 környékén mozgott a forint az euróval szemben.

Erősödik a dollár, gyengül a forint

Az iménti órákban dollárerősödést láttunk, ezzel együtt pedig a forint is gyengülésbe kezdett és 406 felé vette az irányt, de végül nem érte el a szintet. Jelenleg 406 forint 60 fillérbe kerül egy euró, ez tegnaphoz képest 0,3%-os gyengülést jelent.

Itt a mai fordulat: már gyengül a forint

Délutánra 405-ig emelkedett az euró jegyzése, ez már 0,15%-os forintgyengülést jelent tegnap estéhez képest. A dollár most 396,9-nél jár, míg az angol font 482,25 forintba kerül.

Megy tovább a forint

Tovább erősödött pénteken a forint, délelőttre 402,6-ig esett az euró jegyzése, ami 0,4%-kal alacsonyabb a tegnapi szintnél.

Nagyot fordult a forint – Van benne elég erő 400 alá kapaszkodni?

Péntek reggel 404,4 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelentett tegnap estéhez képest a magyar deviza szempontjából. Csütörtökön napközben már 410 felé közelített a jegyzés, majd onnan sikerült a forintnak fordulnia. Ez a fordulat részben a dollár gyengülésével volt párhuzamos, az amerikai deviza árfolyamában is jelentős volt a változás napközben. Ma a befektetők elsősorban európai GDP- és inflációs adatokra figyelnek, itthon igazán fontos adat nem érkezik. A dollárral szemben most 395,2 körül járunk, míg az angol font 482,8 forintba kerül.

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdte a hét utolsó kereskedési napját. A feltörekvő piacon a török líra 0,1%-os gyengüléssel kezdte a pénteki napot, az orosz rubel viszont majdnem fél százalékkal erősödött.

Említettük már az euró-dollár árfolyamot, mely egyelőre ott folytatja, ahol tegnap abbahagyta, most 1,0237 körül jár a jegyzés, ami 0,4%-kal magasabb a csütörtök estinél. A japán jen közben 1,1%-kal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig 0,3%-ot javított.

Címlapkép: Getty Images

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
forint