Előfizetői tartalom

Megbillent este a forint, megint nagy erőt mutat a dollár

Portfolio
A forint a nap nagy részében a 396-398 közötti szinteken hullámzott az euróval szemben még azzal együtt is, hogy a dollár komoly erősödést produkált percekkel a várt feletti amerikai inflációs adatok közzététele után. Aztán ahogy romlott a külföldi vezető tőzsdéken a hangulat, este a forint is megbillent, az euró jegyzései átmenetileg 399-ig ugrottak.

Jókora részvénypiaci hangulatromlást, illetve dollárerősödést váltottak ki az amerikai inflációs adatok, hiszen a havi drágulási ütem, illetve a maginflációs mutatók intenzív emelkedést mutattak, így a Fed nem nagyon tehet mást, mint jövő héten is újabb legalább 75 bázispontos kamatemelést hajt végre. Emiatt az 1,018 körül álldogáló dollár hirtelen a paritásig szárnyalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés