Előfizetői tartalom

Hanyatlik a dollár, furcsa dolgot művel a forint

Portfolio
Miután kedden megtört a nyolc hónapja tartó dollárerősödési trend az euróval szemben, szerdán további jelentős dollárgyengülés alakult ki a főbb devizapárokban a kockázati étvágy erősödésével párhuzamosan. A dollár esése a paritás feletti árfolyamot hozott az euró ellenében és ezzel párhuzamosan megtört a nyolchavi forintgyengülési trend is a zöldhasúval szemben. Délután újabb fordulat érte el a devizapiacokat: a dollár ismét látványos gyengülésnek indult az euróval szemben. Ez már leginkább az euró erejével függ össze, ugyanis a piaci szereplők már készülnek az EKB csütörtöki 75 bázispontos kamatemelésének bejelentésére. Az euró általános ereje lehet tehát amögött, hogy délután a forint már nem tudott tovább erősödni vele szemben.

2022. október 26. 20:52 Megosztás Továbbra is 408-nál a forint, az euró erősödött a dollárral szemben Az esti órákban 408,7 körül jár a forint euróval szembeni jegyzése, míg a dollár tovább gyengült az euróval szemben, jelenleg 1,008-nál tart...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés