Előfizetői tartalom

Rángatják a forintot, esik az euró az EKB kamatdöntésére

Portfolio
Szerdán nagyon rákapcsolt a forint, amiben a dollár gyengülésének is volt szerepe. Délutánra aztán megállt a száguldás, és majdnem 410-ig gyengült vissza a magyar deviza az euróval szemben, mert egyre inkább látszott, hogy a mai EKB kamatemelés előtt az euró erejéről van szó. Pénteken délelőtt volt még egy forinterősödési hullám, de aztán kapott egy nagyobb ütést a forint, így 412 fölé lendült az euró. Ma a befektetők elsősorban az EKB kamatdöntésére figyelnek (14:15-kor jelent meg, majd 14:45-től sajtótájékoztató, illetve előtte 14:30-kor emerikai GDP-adat jön), ami a forint piacán is hozhat nagyobb kilengéseket.

2022. október 27. 14:57 Megosztás Kapaszkodik a forint Erősödésnek indult a forint röviddel 3 óra előtt, a 412 feletti szintekről hamar 410 alá került a jegyzés, majd e szint körül stabilizálódott. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés