Előfizetői tartalom

Szépen erősödött hétfőn a forint, mégis megjelent egy rossz hír számára a grafikonon

Portfolio
Bár hétfőn intenzíven, 4 egységgel, erősödött a forint az euróval szemben, de mégis megjelent egy rossz jel számára a grafikonon: fals kitörés (euróerősödési hullám) következhetett be az euró/dollár árfolyamban a múlt héten, mert a mai  kereskedés során a nyolchavi csökkenő trend alá visszaesett az árfolyam. Így tehát amint azt múlt heti technikai elemzésünkben megjegyeztük: továbbra is él a dollárerősödési trend, igaz a most szerdai Fed-döntés lényeges elmozdulásokat okozhat.

A hat főbb külkereskedelmi partner devizájával szemben a dollárindex a múlt héten és hétfőn látványosan visszapattant a 110-es régióból, azaz éppen onnan, mint amit előrevetítettünk a múlt héten. Így tehát az ábra alapján jól láthatón él még a dollárerősödési trend, az emelkedő trendvonal nem sérült meg. A fentiek jegyében az alábbi ábra is azt üzeni, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés