forint arfolyam euro
Deviza

Nem csak az euró, hanem a dollár ára is 400 alá esett

Portfolio
Tovább erősödik a forint a pénteki nagy erősödés után, ma reggel a forint átvitte a 400-as jegyzést az euróval szemben.

Paritásnál a dollár

Estére ismét 400 alá erősödött a forint az euróval szemben, miközben az euró-dollár jegyzés a paritásig emelkedett, így a dollár-forint is 400 alatt van.

Továbbra is 400-nál billeg az euró és a dollár

A délutáni-kora esti kereskedésben nem volt további érdemi forinterődödés, a jegyzések mind az euróval, mind a dollárral szemben a kerek 400-as szint körül billegtek, mivel közben az euró/dollár emelkedése is elakadt a kerek 1,000-ás szintnél (paritás).

400-nál az euró – Meddig erősödhet még a forint?

Hétfőn több tényező együttes hatására 400 körülig süllyedt az euró és a dollár árfolyama a bankközi forintpiacon, amely árfolyamokra másfél hónapja nem volt példa. Sokakban felmerül most a kérdés, hogy vajon meddig erősödhet még a forint, ha kitart a lendülete. Megnéztük gyorsan a grafikonokat, hogy a technikai elemzés szemlélete alapján milyen válasz adható erre a kérdésre.

Tovább a cikkhez

Nyugvóponton

Az iménti órákban nem láttunk nagy mozgást, a forint árfolyama 401 környékén stabilizálódott. Péntekhez képest ezzel még mindig 0,4%-os erősödésben van.

Most épp 400 felett

Az előbbi már a 402-t is megközelítette a forint, 400 környékén mozog tehát eddig. Ma épp 0,4%-os erősödésben van az euróval szemben. Az euró visszabukott paritás alá, 0,999 az EURUSD-jegyzés.

Paritásig ugrott az euró

Meg is van a paritás az euró-dollár jegyzésében, a dollár jelentősen gyengül ma. Napon belül 0,4%-os gyengülésben van a dollár az euróval szemben. A forint eközben 400 környékén ingadozik, most épp 400,5 az EURHUF-jegyzés.

399 alá is benézett

Tovább tudott erősödni a forint, ma reggel már 399 alatt is járt a jegyzés az euróval szemben. A 400 alatti jegyzésre utoljára szeptember 20-án volt példa, és az erősödést vélhetően a nemzetközi folyamatok váltják ki: a dollár erőteljes gyengülése mellett a 18%-os irányadó magyar kamat már vonzóvá teszi a forintot.

Megtáltosodott a forint: 400 alatt az euró

Hétfőn is folytatódik a forint erősödése, az euróval szemben a jegyzés az imént átvitte a 400-at, 399,8-ig esett az EURHUF jegyzése. A forint erősödése pénteken kapott lendületet a dollár gyengülésével együtt, ma eddig fél százalékot erősödött a forint az euróval szemben. Az erősödés ma az MNB reggeli döntése után kapcsolt rá, a jegybank 18%-os szinten tartotta az irányadó kamatot.

A forint erősödését támogathatta, hogy az euróval szemben a jegyzés átvitte a hosszú távú technikai trendet, valamint fontos gazdaságpolitikai fejleményre, a forintot negatívan érintő bejelentésre, kedvezőtlen fordulatra sem került sor az elmúlt napokban. A forint a dollárral szemben is erősödik, 402 alatt jár a jegyzés.

Az euró jelentősen erősödött az előző napokban a dollárral szemben, ez is lendületet adott a forintnak (a magyar deviza magas bétájú deviza, a dollár erősödését szorosan követi le a forint árfolyama is). Amennyiben a dollár paritás fölé kerül az euróval szemben, akkor a forint újabb lendületet kaphat.

A héten több fontos adatközlésre is sor kerül, amelyek befolyásolják a forint jegyzését. A magyar inflációs adat mellett a legfontosabb az amerikai inflációs közlés lesz, ami a nemzetközi várakozásokon keresztül a magyar piacra is hatást gyakorolhat.

Címlapkép: Getty Images

kiyosaki
koronavírus gyerek gyermek beteg láz getty stock
mvm-gaz-gazarak
adventi koszorú
zenehallgatás fejhallgató pihenés
gáz
whisky

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Forint Euro