forint
Deviza

Összeszedte magát a forint, újra 400 alatt a dollár

Portfolio
Gyengüléssel kezdte a hetet a forint az euróval szemben, reggel 407 fölött járt a jegyzés, napközben pedig már 410 felett állt a kurzus. A dollár erősödik az euróval szemben, ez nem jelent jót a forintra nézve sem, így a dollár/forint kurzus újra 400-as szint felett is járt. Délután azonban lendületet vett a hazai deviza.

Lendületet vett a forint

Délután 5 óra előtt lendületet vett a forint, az euró/forint kurzus 308 közelébe ereszkedett. Ezzel már csak 0,35%-os a forint értékvesztése napon belül a közös európai devizával szemben.

Az erősödés látszik a dollár/forint árfolyamban is, eltávolodva a 400-as szinttől, 398,5-ig erősödött a hazai deviza. Ám még ez is közel 1,2%-os gyengülést jelent a forint szempontjából.

Délután sincs erősödés

Délután 410-es szint közelében hullámzik az euró/forint kurzus, rövid ideig csaknem 411-es árfolyamot is láthattunk.

Egy dollárért továbbra is több mint 400 forintot kell adni.

410 alatt az euró, 400 felett a dollár

Kora délután 410-es szint alá kapaszkodott a forint az euróval szemben. Ez 0,75%-os gyengülést jelent a mai nap folyamán a forint szempontjából.

A dollár/forint a kerek 400-as szint felett maradt, ami 1,6%-os esést jelent ma.

Utóbbi annak tudtató be, hogy a dollár délután is tartotta erejét a közös európai devizával szemben.

410 felett az euró, 400 felett a dollár

A forint esése az elmúlt percekben sem állt meg. Az euró/forint kurzus elérte a 410-es szintet, ez több mint 0,8%-os esés a forint szempontjából.

A dollárral szemben már stabilan 400 felett áll a kurzus. A forint csak ma 1,7%-ot esett a dollárral szemben.

Egyre nagyobb az esés

Az elmúlt percekben tovább gyengült a forint a vezető devizákkal szemben. Az euró/forint kurzus már 409 felett van, ami 0,6%-os esésnek felel meg ma.

A dollárért újra 400 forintot kell adni, ez 1,6%-os esésnek felel meg a forint szempontjából.

400-hoz közelít a dollár

A dollárral szemben viszont egyre nagyobb a gyengülés mértéke. Hétfőn már több mint 1%-os az esés, az árfolyam 398,5 felett tartózkodik.

Sem az euró/forint, sem az euró/dollár árfolyamváltozás nem kedvez a hazai devizának. Utóbbi ismét egyre közelebb kerül a paritáshoz.

Kissé esik a forint

Délelőtt 10 óra körül 308-as szint felett is járt az euró/forint kurzus, azonban még ez is visszafogott esésnek tekinthető. Napon belül 0,3% körüli gyengülést szenvedett el a forint.

Gyengülget a forint hétfő reggel

Gyengüléssel kezdi a hetet a forint, az euróval szemben kicsi, 0,3%-os elmozdulást látunk reggel. 407 forint 80 fillérbe kerül egy euró ma reggel. Múlt héten szép nagy kilengést mutatott a forint, 405 és 415 között is járt az euró jegyzése.

Az euró gyengül a dollárral szemben, fél százalékos gyengülést látunk. A paritás ugyanakkor most biztos távolságra van, 1,027 az EUR/USD-jegyzése. A múlt héten ez 1,04 környékén is járt, innen erősödött ma 1,027-ig.

A dollárral szemben komolyabb gyengülést mutat a forint, 0,8%-os a gyengülés. 396 forint 95 fillért kell adni egy euróért, azaz épphogy 397 alatt jár a jegyzés. Múlt héten 390 alatt is járt a jegyzés.

A lengyel zloty kis gyengülést mutat az euróval szemben, 0,1%-os a leértékelődés mértéke, a cseh korona kis mértékben erősödik. Az utóbbi hónapokban ugyanakkor a régiós devizák nem feltétlenül mozogtak együtt a forinttal, főleg a cseh koronára igaz ez, amelybe elég aktívan beavatkozik a cseh nemzeti bank.

A mai napon nem várunk fontos piacmozgató hírt. Holnap a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntésére figyelünk, de az irányadó szereppel már nem bíró alapkamat változtatására nem sok esély van. A héten konjunktúraadatok érkeznek Európából és az USA-ból novemberből, valamint a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve hozhat komolyabb piacmozgásokat.

Címlapkép: Getty Images

koronavírus gyerek gyermek beteg láz getty stock
mvm-gaz-gazarak
adventi koszorú
zenehallgatás fejhallgató pihenés
gáz
whisky
fegyver-pisztoly
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Forint Euro