forint bankjegy huf
Deviza

Nem lassít a forint, tovább erősödik péntek este is

Portfolio
Az utóbbi napokban az uniós forrásokkal kapcsolatos hírek voltak hatással a forint árfolyamára, egyelőre inkább negatív hírek érkeztek, hiszen a Bizottság továbbra is jelentős felfüggesztést javasol. A következő néhány nap még hasonló lehet, amíg nem dől el végleg az uniós források sorsa, addig a szokásosnál nagyobb kilengések jöhetnek az árfolyamban.

Erősödés

Alapvetően jó a tőzsdei hangulat, ez pedig a forint piacán is hat, az euróval és a dollárral szemben is közel 4 egységgel erősödött ma a magyar fizetőeszköz.

eurhuf
usdhuf

Újra 410 alatt

Az euróval szembeni árfolyam délután megtalálta az irányt: az erősödésének köszönhetően a kurzus a 410-es szint alá bukott.

Visszajött az árfolyam

Az euróval szembeni forintárfolyam a dél utáni órákban hullámvasútra ült.

Rángatják tovább

A délelőtti órákban szűk sávban ugyan, de rendesen rángatják a forint kurzusát. Az imént az euróval szembeni jegyzések a 414-es szint felett is jártak.

A forint gyengesége a lengyel zloty ellenében is tetten érhető. A PLN/HUF kurzusa a 88-as szint felett jár, ami bő egyhetes csúcsnak felel meg.

Gyengül a forint

Az euróval szembeni jegyzések újra a 414-es szint felett járnak.

Alakul a konfliktus a kormány és a jegybank között?

A kamatstopok kiterjesztése jelentősen rontja a monetáris transzmisszió hatékonyságát és a bankrendszer jövedelmezőségét - írta tegnap megjelent pénzügyi stabilitási jelentésében az MNB. A Commerzbank péntek reggeli elemzése szerint ezzel újabb feszültségforrás alakulhat ki a kormány és a jegybank között, ami a forintra is negatív hatással lehet, nehéz elképzelni, hogyan tudna jelentősen erősödni a magyar deviza ilyen környezetben.

Marad a 18%-os kamat

Az MNB pénteken is változatlan, 18%-os kamat mellett hirdette meg egynapos betéti gyorstenderét, vagyis az irányadó kamat továbbra sem változik.

Brüsszeli hírekre rángatják a forintot, jöhetnek még izgalmak

Péntek reggel 412,5 körül járt a forint az euróval szemben, ez egyelőre 0,2%-os erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. Tegnap 415 közelében is járt az euró jegyzése, egyelőre az uniós források sorsa miatt aggódnak a befektetők. A hírek szerint az Európai Bizottság továbbra is jelentős felfüggesztést javasol a magyar uniós források esetében, ez pedig finanszírozási szempontból kihívást jelenthet. Várhatóan a következő egy hétben még a brüsszeli tárgyalások uralják majd a piacot, így a forint esetében is maradhatnak a szokásosnál nagyobb kilengések. Emellett persze a nemzetközi hangulatra és a háborús hírekre is érdemes lesz figyelni. A dollárral szemben most 396,3 körül járunk, míg az angol font 479,7 forintba kerül.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdte a napot, egyelőre csendesen indul a nap a régióban. A feltörekvő piacon a török líra alig mozdult, míg az orosz rubel minimális, 0,1 százalékos gyengülést mutat a dollárral szemben.

Az amerikai deviza nehezen tud újra erősödésbe lendülni, változatlanul 1,04 felett jár az euróval szembeni árfolyama. Ez egyelőre hajszálra megegyezik a csütörtök esti jegyzéssel. A japán jen és az angol font minimális erősödésben van a dollárral szemben.

Címlapkép: Getty Images

auto-benzinkut-uzemanyag-kanna-no
Emmanuel Macron NATO Oroszorszag
áram
Putyin lépett a szennyezett kőolaj ügyében
bankautomatamaszk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
December eleji részvénymustra, aktualitások, grafikonok, értékeltségek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
forint ezres