forint bankjegy huf
Deviza

Nem lassít a forint, tovább erősödik péntek este is

Portfolio
Az utóbbi napokban az uniós forrásokkal kapcsolatos hírek voltak hatással a forint árfolyamára, egyelőre inkább negatív hírek érkeztek, hiszen a Bizottság továbbra is jelentős felfüggesztést javasol. A következő néhány nap még hasonló lehet, amíg nem dől el végleg az uniós források sorsa, addig a szokásosnál nagyobb kilengések jöhetnek az árfolyamban.

Erősödés

Alapvetően jó a tőzsdei hangulat, ez pedig a forint piacán is hat, az euróval és a dollárral szemben is közel 4 egységgel erősödött ma a magyar fizetőeszköz.

eurhuf
usdhuf

Újra 410 alatt

Az euróval szembeni árfolyam délután megtalálta az irányt: az erősödésének köszönhetően a kurzus a 410-es szint alá bukott.

Visszajött az árfolyam

Az euróval szembeni forintárfolyam a dél utáni órákban hullámvasútra ült.

Rángatják tovább

A délelőtti órákban szűk sávban ugyan, de rendesen rángatják a forint kurzusát. Az imént az euróval szembeni jegyzések a 414-es szint felett is jártak.

A forint gyengesége a lengyel zloty ellenében is tetten érhető. A PLN/HUF kurzusa a 88-as szint felett jár, ami bő egyhetes csúcsnak felel meg.

Gyengül a forint

Az euróval szembeni jegyzések újra a 414-es szint felett járnak.

Alakul a konfliktus a kormány és a jegybank között?

A kamatstopok kiterjesztése jelentősen rontja a monetáris transzmisszió hatékonyságát és a bankrendszer jövedelmezőségét - írta tegnap megjelent pénzügyi stabilitási jelentésében az MNB. A Commerzbank péntek reggeli elemzése szerint ezzel újabb feszültségforrás alakulhat ki a kormány és a jegybank között, ami a forintra is negatív hatással lehet, nehéz elképzelni, hogyan tudna jelentősen erősödni a magyar deviza ilyen környezetben.

Marad a 18%-os kamat

Az MNB pénteken is változatlan, 18%-os kamat mellett hirdette meg egynapos betéti gyorstenderét, vagyis az irányadó kamat továbbra sem változik.

Brüsszeli hírekre rángatják a forintot, jöhetnek még izgalmak

Péntek reggel 412,5 körül járt a forint az euróval szemben, ez egyelőre 0,2%-os erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. Tegnap 415 közelében is járt az euró jegyzése, egyelőre az uniós források sorsa miatt aggódnak a befektetők. A hírek szerint az Európai Bizottság továbbra is jelentős felfüggesztést javasol a magyar uniós források esetében, ez pedig finanszírozási szempontból kihívást jelenthet. Várhatóan a következő egy hétben még a brüsszeli tárgyalások uralják majd a piacot, így a forint esetében is maradhatnak a szokásosnál nagyobb kilengések. Emellett persze a nemzetközi hangulatra és a háborús hírekre is érdemes lesz figyelni. A dollárral szemben most 396,3 körül járunk, míg az angol font 479,7 forintba kerül.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdte a napot, egyelőre csendesen indul a nap a régióban. A feltörekvő piacon a török líra alig mozdult, míg az orosz rubel minimális, 0,1 százalékos gyengülést mutat a dollárral szemben.

Az amerikai deviza nehezen tud újra erősödésbe lendülni, változatlanul 1,04 felett jár az euróval szembeni árfolyama. Ez egyelőre hajszálra megegyezik a csütörtök esti jegyzéssel. A japán jen és az angol font minimális erősödésben van a dollárral szemben.

Címlapkép: Getty Images

Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar
bull vs bear
majomhimlo-elnevezese-who-majomhimlo-virus-majomhimlo-terjedese-majomhimlo-tunetei-majomhimlo-kezelese-majomhimlo-magyarorszagon
terkep iran
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
forint készpénz érme