Előfizetői tartalom

Mélyrepülés után megpróbált talpra állni a forint

Portfolio
Már a várt feletti magyar inflációs adat előtt is szenvedett reggel a forint, aztán a kiábrándító képet mutató adatra, a gigantikus külkereskedelmi mérleg hiányra, az éjjeli rendkívüli különadó-emelés befektetői bizalmat rontó hatására, továbbá a brüsszeli huzavona újabb fejleményeire együtt még tovább ütötték a magyar fizetőeszközt és kora délutánra 419 feletti eurónál csaknem kéthavi mélypontra bukott. Közben az üzemanyagár-stop elengedése és a várt feletti infláció miatt elszálltak a magyar állam forrásbevonási költségei, ami az államháztartás egyébként is nyomasztó helyzetét tovább nehezítheti. Ezek szintén hozzájárulhattak a forint eséséhez, akárcsak a 150 euró fölé ugró tőzsdei gázár, hiszen az az energiaköltségeket még tovább fokozhatja. Ezek mellett egy technikai hatás is fokozhatta a forint esését, hiszen az árfolyam kiesett az elmúlt hetekre jellemző kereskedési sávból is. A délután második felében aztán kezdett visszaerősödni a forint.

2022. december 08. 20:00 Erősödik a forint A forint euróval szembeni jegyzése az esti órákban már a 417-es szint alá jött le. A hazai fizetőeszköz árfolyama a dollárral szemben is erősödött, a 395-ös szint környékén jár. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái