Előfizetői tartalom

Mélyrepülés után megpróbált talpra állni a forint

Portfolio
Már a várt feletti magyar inflációs adat előtt is szenvedett reggel a forint, aztán a kiábrándító képet mutató adatra, a gigantikus külkereskedelmi mérleg hiányra, az éjjeli rendkívüli különadó-emelés befektetői bizalmat rontó hatására, továbbá a brüsszeli huzavona újabb fejleményeire együtt még tovább ütötték a magyar fizetőeszközt és kora délutánra 419 feletti eurónál csaknem kéthavi mélypontra bukott. Közben az üzemanyagár-stop elengedése és a várt feletti infláció miatt elszálltak a magyar állam forrásbevonási költségei, ami az államháztartás egyébként is nyomasztó helyzetét tovább nehezítheti. Ezek szintén hozzájárulhattak a forint eséséhez, akárcsak a 150 euró fölé ugró tőzsdei gázár, hiszen az az energiaköltségeket még tovább fokozhatja. Ezek mellett egy technikai hatás is fokozhatta a forint esését, hiszen az árfolyam kiesett az elmúlt hetekre jellemző kereskedési sávból is. A délután második felében aztán kezdett visszaerősödni a forint.

2022. december 08. 20:00 Megosztás Erősödik a forint A forint euróval szembeni jegyzése az esti órákban már a 417-es szint alá jött le. A hazai fizetőeszköz árfolyama a dollárral szemben is erősödött, a 395-ös szint környékén jár. EUR/HUF...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés