Előfizetői tartalom

Tényleg magától kapott szárnyakat a forint az év végére? A fenéket, köszönjük meg a dollárnak!

Látszólag komoly erőre kapott a forint az év utolsó két hónapjában, hiszen az októberben még 430 feletti euróárfolyam december végére 400 közelébe süllyedt. Ha azonban jobban megnézzük, akkor még így is a világ legrosszabbul teljesítői devizái között volt 2022-ben a magyar fizetőeszköz, a kockázatok csökkenésénél sokkal nagyobb szerepe lehetett a dollár év végi gyengülésének a szépítésben.

Nem a forint éve volt 2022, annál inkább a dolláré Év közben is többször elkészítettük az egyes devizák teljesítményére vonatkozó rangsorunkat, lassan az év végéhez közeledve most megint van némi aktualitása ennek. A magyar deviza nagy utat járt be idén, hiszen a 2021-es évet 370 körül zárta, majd onnan az évet még erősödéssel kezdte, azonban 350 körül rátört...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés