Előfizetői tartalom

Ugrik a forint az MNB bejelentései után

Portfolio
A forint kedd reggel az euróval szemben 395 körül kezdett, majd kora délutánra 398-ig esett, aztán az MNB kamatdöntése után hirtelen szárnyalásba kapcsolt, mert a jegybank egyik bejelentése - a kötelező tartalékráta duplázása - meglepő monetáris szigorítást jelent. Emellett a jegybank azt is tisztázta, hogy csak a magyar eszközök kockázati megítélésének tartós javulása esetén nyílik meg a tér a kamatcsökkentések előtt. Mindezek hatására estére 390 alá bukott az euró jegyzése, azaz héthavi csúcsra ért a forint, a dollárral szemben pedig 358-nál nyolchavi forintcsúcs alakult ki.

2023. január 24. 20:03 Megosztás Megpihen estére a forint A délutáni jelentős forinterősödés után az esti kereskedésben 389,5 körüli oldalazás látszik a forint euróval szembeni árfolyamában, a dolláré pedig 357,5 körül jár a bankközi piacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés