Előfizetői tartalom

Eddig tartott a forint szárnyalása? – Vannak erre utaló jelek

Igencsak megrángatták az e heti kamatdöntések és makroadatok a világ legfontosabb devizapárját, az euró/dollár árfolyamát, és rajta keresztül a forintét is, ami egyúttal fontos technikai jeleket is rajzolt a grafikonokra. Megnéztük tehát, hogy most mit üzen a technikai elemzés azt követően, hogy a forint az euróval szemben az elmúlt négy hónapban mintegy 50, a dollárral szemben pedig 100 egységet szárnyalt.

A szerda esti Fed kamatdöntéshez társított üzenetek még a dollár esését okozták, aztán a csütörtöki EKB-döntés és összezavaró üzenetei már az euró esését hozták el, az igencsak meglepő pénteki amerikai munkaerőpiaci adat pedig a dollár szárnyalásához vezetett. Ezek az ide-oda rángatások végülis éles fordulatot okoztak az euró/dollár napos árfolyamában: a jegyzések 1,10 felettről két nap alatt 1,08 alá szakadtak vissza.

eurusdnapitech230203

A fenti fontos fundamentális fejleményekkel párhuzamosan a technikai elemzés szemüvegén keresztül „mindössze” annyi történt, hogy a berajzolt emelkedő trendvonalba alulról beleütközött az EURUSD 1,10-nél és élesen lefordult róla, hiszen a heti RSI alapján már egyébként is a túlvettség jelei kezdtek mutatkozni az eurónál.

eurusdhetitech230203

Az, hogy mi történik a világ legfontosabb devizapárjában, illetve a nagy jegybankok mit tesznek, igencsak lényeges a forint árfolyamát illetően is. A továbbiakban ezt is érdemes megnézni, mert a grafikonokon fontos jeleket lehet azonosítani, amelyek arra utalhatnak, hogy a forint eddigi nagy menetelése akár véget is érhetett.

Miről szól ez az elemzés?

  • Röviden áttekintjük a fontos e heti fundamentális fejleményeket, és azt, hogy ezek mit okoztak technikai elemzési szemmel az EURUSD árfolyamban.
  • Bemutatjuk, hogy az EURHUF napos grafikonján miért akadt el a forint menetelése és rávilágítunk, hogy ez még a havi grafikon alapján sem véletlen.
  • Megjelöljük, hogy most milyen árfolyam szinteket kell nagyon figyelni.
  • Az USDHUF árfolyamát is górcsó alá vesszük napi és havi grafikon alapján.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés