Előfizetői tartalom

Még este is erősödik a forint - furcsa hullámvasúton az árfolyam

Portfolio
A Fed-elnök kedd esti beszéde után továbbra is erős szinten maradt a dollár az euróval szemben, ami tegnapig még gyengítette a forintot is, de ennek ma már nyoma sincs, sőt: szárnyalni kezdett. Ennek a furcsa mozgásnak a hátterében a meglepően kedvező decemberi magyar külkereskedelmi mérleg adat és a még mindig vonzó, magas magyar kamatszint állhat. A forint olyannyira belejött szerdán az erősödésbe, hogy egy fontos technikai szintet is rögtön átvitt, így további tér nyílt meg az erősödés irányába. A befektetők most a pénteki magyar inflációs adatra kezdenek készülni, ami a forintnál is komolyabb mozgásokat hozhat.

2023. február 08. 20:38 Megy tovább a forint Immár közel 1,5%-ot erősödött ma a forint az euróval szemben azok után, hogy még az esti órákban is kitartott a hazai fizetőeszköz menetelése. A nap ilyen szakában már ritka az egyértelmű árfolyammozgás, csak oldalazás, csordogálás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái