Előfizetői tartalom

Még este is erősödik a forint - furcsa hullámvasúton az árfolyam

Portfolio
A Fed-elnök kedd esti beszéde után továbbra is erős szinten maradt a dollár az euróval szemben, ami tegnapig még gyengítette a forintot is, de ennek ma már nyoma sincs, sőt: szárnyalni kezdett. Ennek a furcsa mozgásnak a hátterében a meglepően kedvező decemberi magyar külkereskedelmi mérleg adat és a még mindig vonzó, magas magyar kamatszint állhat. A forint olyannyira belejött szerdán az erősödésbe, hogy egy fontos technikai szintet is rögtön átvitt, így további tér nyílt meg az erősödés irányába. A befektetők most a pénteki magyar inflációs adatra kezdenek készülni, ami a forintnál is komolyabb mozgásokat hozhat.

2023. február 08. 20:38 Megosztás Megy tovább a forint Immár közel 1,5%-ot erősödött ma a forint az euróval szemben azok után, hogy még az esti órákban is kitartott a hazai fizetőeszköz menetelése. A nap ilyen szakában már ritka az egyértelmű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés