Előfizetői tartalom

Idén a magas kamat megmentheti a forintot, de 2024-ben visszatérhet 400 fölé az euró

Portfolio
A 2023-as évben akár erős is maradhat a forint, bár a 380-as szint áttörésére tartósan kicsi az esély, 2024-ben azonban újra a gyengülés felé mozdulhat a magyar deviza – olvasható a Commerzbank friss elemzésében. Ez elsősorban az euró ismételt gyengülésének lehet majd köszönhető a bank szakemberei szerint. Közben az uniós források sorsa és a monetáris politika bizonytalanságai továbbra is esetleges negatív fundamentális tényezőt jelentenek.

Az utóbbi hetekben komoly forinterősödést láttunk a piacon miután az MNB kifejezetten szigorú hangvételű üzeneteket küldött a legutóbbi kamatdöntés után – írja friss elemzésében a Commerzbank. A jegybank a 18%-os, kifejezetten magas irányadó kamat fenntartását ígérte, a várakozásokkal ellentétben egyelőre meg sem fordult a fejében a csökkentés.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Közben a forint szempontjából is fontos, hogy a lengyel jegybank viszont laza üzeneteket küldött, már a döntéshozók is arról beszélnek, hogy hamarosan szóba kerülhet a magyarnál lényegesen alacsonyabb kamatszint csökkentése. Ez a mi szempontunkból azért lényeges, mert sokan a zlolty-forint árfolyamon keresztül kereskedik le a régiós kilátásokat, vagyis

 a lengyel deviza gyengélkedése automatikusan kedvező a forint szempontjából.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái